Ülkemizde sağlık alanında yapılan personel alımı ilanları devam ediyor. Az önce yayımlanmış olan ilana göre İstanbul Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 542 kişilik kadro ile sözleşmeli sağlık personeli alımı yapılacak. Alımlar en az lise mezunu olan adaylar için geçerlidir. Ayrıca adaylardan 657 Sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında KPSS şartı aranacak olup yapılacak sıralamaya göre değerlendirme yapılacak.

KADRO DAĞILIMI NEDİR?

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1- Yeni Tip Korona Virüs (COVİD-19) Pandemi süreci nedeniyle İstanbul ili sınırları içinde ikamet eden kişiler başvuru yapabileceklerdir.

2- Başvuracak adaylarda yukarıda belirtilen özel şartlar ile 657 sayılı Kanunun 48. maddesinde belirtilen genel şartları taşıyor olmak.

3- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

4- Tüm pozisyonlar için haftalık çalışma süresi 40 saati aşmayacak şekilde ilgili birimin yönetimi tarafından belirlenecek saatlerde görev yapma (gece dâhil) şartını kabul etmek.

5- Başvuracak adayların 2018 Kamu Personeli Seçme Sınavına (KPSS) girmiş olmaları gerekmekte olup Lisans için 2018 KPSS-P3; Önlisans için 2018 KPSS- P93 ve Lise için 2018 KPSS- P94 puan türü esas alınacaktır.

6- 5917 sayılı Kanunun 47. Maddesi’nin 5. Fıkrası (A)2 bendi gereğince, 4-B Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken istifaen görevinden ayrılarak sözleşmesi feshedilenler; fesih tarihinden itibaren 1 (bir) yıl süre geçmeden başvuruda bulunamazlar.

BAŞVURU SÜRECİ:

İstanbul Üniversitesi personel alımı başvuru süreci ilanın resmi Gazete'de yayımlanması ile birlikte başlayacak olup en geç 15 gün içerisinde yapılacak. Başvurular, https://pbys.istanbul.edu.tr/basvuru adresinden online olarak yapılacaktır. Müracaat sonunda adayların beyan ettikleri Kamu Personeli Seçme Sınav Sonuçları ÖSYM Başkanlığından kurumumuz tarafından teyit edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim