İstanbul Üniversitesi Personel Alımı için 12 Ekim 2022 tarihli personel alımı ilanı yayımladı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İstanbul Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 48 kişilik boş kadro ile sözleşmeli Personel ve Sağlık Personeli alımı gerçekleştirecek. 

Personel alımlar Özel bütçede karşılanmak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunu kapsamında 4/B olarak istihdam edilmek üzere KPSS puanı ele alınarak yapılacak değerlendirme ile yapılacak olup adaylara herhangi bir Sözlü veya Yazılı sınav yapılmayacaktır.

Hangi Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak?

İstanbul Üniversitesi bünyesine 48 kişilik kadro ile,

  • 3 Büro Personeli,
  • 20 Destek Personeli,
  • 2 Diğer Sağlık Personeli,
  • 4 Hemşire,
  • 13 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 2 Sağlık Teknikeri,
  • 1 Tekniker,
  • 2 Teknisyen,
  • 1 Veteriner Hekim,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

İstanbul Üniversitesi sözleşmeli personel alımında adaylardan genel olarak 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları sağlıyor olmak şartı aranacak.  Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel Başvuru Şartları nedir?

Eğitim olarak adaylardan alım yapılacak mesleğe göre ilgili alanlardan mezun olmuş olmak şartı aranacak. Ayrıca Herhangi bir Sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Hali hazırda İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa personeli olmamak, Haftalık 40 saat ve gece dahil vardiyalı çalışmayı kabul etmek şartı aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

Söz konusu ilan için adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından adayların Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmak gereklidir. Ancak adaylardan bazı kadrolar için herhangi bir Taban puan şartı istenmiyor.

Mesleğe Göre Özel Şartlar Nedir?

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İstanbul Üniversitesi personel alımı için başvurular ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sade İnternet ortamında yapılacak.

Başvuru Tarihleri: 12 - 27 Ekim 2022

Başvuru Adresi:  www.iuc.edu.tr ve https://personel.iuc.edu.tr/ adresindeki Başvuru Formunu eksiksiz doldurarak aşağıda belirtilen belgelerle birlikte İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Personel Daire Başkanlığına şahsen müracaat etmeleri gerekmektedir.

Editör: TE Bilisim