İŞKUR Personel Alımı Yapıyor.

Türkiye İş Kurumu geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre kendi bünyesinde görevlendirmek üzere Bilişim Personeli alımı gerçekleştirecek. Farklı kadrolar için yapılacak Bilişim Personeli için KPSS ve YDS şartı da aranıyor. Başvurularda artık sona geldik. Peki henüz başvuru yapmamış olan adaylar nasıl başvuru yapacak. Başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Kimler Başvuru Yapabilecek?

İŞKUR Personel Alımı 9 kişilik boş kadro ile 3 Kıdemli Yazılım Uzmanı, 5 Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 1 Ağ Uzmanı alımı yapılacak. Adaylar başvuru yapabilmeleri için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak.

Özel olarak ise adaylardan Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerden mezun olmuş olmak, Belirtilen KPSS ve YDS niteliklerini taşıyor olmak ve alanına göre belirtilen nitelikleri taşıyor olmaları şarttır.

Değerlendirmeler Nasıl Yapılacak!

Başvuru yapmış olan adaylar başvurularının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. Yapılan başvurular değerlendirmeye alındı ve adayların KPSS ve YDS puanına göre değerlendirmeler yapılıyor.

Adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden puanının %70 ve YDS puanın %30 u ele alınarak en yüksek puan dan en düşük puana kadar yapılacak değerlendirme ve sıralama ile değerlendirme yapılacak.

Değerlendirme sonucuna göre kadro sayısının 10 katı kadar aday yani 90 kişilikten oluşan bir sınav yapılacak. Sınav Yazılı veya sözlü olarak yapılacak.

Sonuçlar ne Zaman Açıklanacak?

İŞKUR Bilişim Personeli alımı sonuçları için ilanda herhangi bir tarih verilmedi. Ancak geçtiğimiz dönemlerde yapılan bilişim personeli alımı ilanlarını göz önüne alacak olursan sonuçların Yıl Başına kadar açıklanacağını belirtmek isteriz.

Sonuçlardan haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim