Geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanmış olan ilanlara göre Üniversiteler bünyelerindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak personel alımı yapacaklarını ilan ettiler. Başvurular'da ilanların yayımlanması ile birlikte artık sona eriyor. Adaylar bavşvurularını en geç 09 Aralık 2019 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde iki üniversitenin personel alımı ilanı hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

ALIM YAPACAK ÜNİVERSİTELER:

Söz konusu alım yapacak üniversiteler, Galatasaray Üniversitesi ve Yozgot Bozok Üniversitesi toplamda 30 sözleşmeli personel alımı yapacaklar. Bu bağlamda alım detayları şöyledir.

Yozgat Bozok Üniversitesi: 25 kişilik boş kadro ile, 1 Diğer Sağlık Personeli, 1 Sağlık Teknikeri, 2 Ebe ve 23 Hemşire alımı yapılacak.

Galatasaray Üniversitesi: 3 Büro Personeli, 1 Tekniker ve 1 Teknisyen olmak üzere 5 kişi alınacak.

KPSS EN AZ 50 PUAN ŞARTI VAR!

Üniversiteler alım yapacağı adayardan KPSS olarak, 2018 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP 94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50 puan alınmış olması gerekmektedir.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak,

- Başvurulacak unvanın aranılan niteliklerini sağlamak,

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi gereğince “Bu şekilde istihdam edilenler, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kurumların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler.”

BAŞVURULARDA SON GÜN!

Söz konusu iki üniversite için başvuru süreci 25 Kasım 2019 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 09 Aralık 2019 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular istenen belgeler ile birlikte şahsen ilgili üniversitelere yapılacak olup ilgili ilanlara aşağıdaki haberlerden ulaşabilirsiniz.

İLGİLİ HABER: Yozgat Bozok Üniversitesi

İLGİLİ HABER: Galatasaray Üniversitesi

Editör: TE Bilisim