İçişleri Bakanlığı Personel Alımı İlanı Yayımladı. 12 Kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak olup alımlar Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacak. Bu kapsamda Adaylardan KPSS ve YDS şartıda aranacak. Peki Bilişim Personeli Alımı başvuru şartları nedir? İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Kadroları Nedir? Nasıl Başvuru yapılacak? İşte şartlar ve başvuru detayları:

İçişleri Bakanlığı Personel Alımı Kadroları Nedir?

İçişleri Bakanlığı 12 kişilik boş kadro ile, 1 Sistem Çözüm Mimarı, 1 Kıdemli .net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Kıdemli Java uygulama Geliştirme Uzmanu, 4 Java Uygulama Geliştirme Uzmanı, 2 .net Uygulama Geliştirme Uzmanı, 1 Veri tabanı Uzmanı, 1 Sier Güvenlik Uzmanı, 1 Ağ Uzmanı almı yapıalcak.

Bilişim Personeli Alımı Genel Şartları:

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b) Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı ödenecek pozisyonlara başvuru yapabilirler.)

ç) Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az üç (3) yıllık, diğerleri için en az beş (5) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4’üncü maddesinin (B) bendi ya da 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

d) Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

e) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

KPSS ve YDS Şartı nedir?

İçişleri Bakanlığı adaylardan KPSS ve Yabancu dil sınavı şartı aranacak. Bu kapsamda ÖSYM tarafından yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak ve İngilizce Yabancı dil sınavından puan almış olmak gereklidir. 

Ayrıca KPSS puanı olmayan adayların başvuruları alınacak olup 70 olarak ele alınacak. Ancak YDS puanı 0 olarak ele alınacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı için başvurular, 20 Kasım 2020 tarihi ile 29 Kasım 2020 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar başvurularını sadece www.icisleri.gov.tr adresli internet sitesinde yer alan "2020 yılı Sözleşmeli Bilişim Personeli Sınavı Başvuru Formu sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile veya bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim