Bakanlık Personel alımı için ilana çıktı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirdi. Söz konusu yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı KPSS li veya KPSS siz Personel alımı gerçekleştirecek. Bu kapsamda İşin Olsa ekibi olarak sizlere ilan hakkında detayları aktaracağız.

KPSS Li KPSS siz Personel Aımı Yapılacak!

İçişleri Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında olmak üzere Bilişim Personeli alımı gerçekleştirecek. Bilişim personeli alımları KPSS ve YDS puanı ile yapılmakta olup adayların isterlerse KPSS puanı ile veya KPSS olmaksızın başvuru yapabilecek. 

P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı ile KPSS ile başvuru alınacak. KPSS siz başvurularda ise Değerlendirmelerde YDS puanı 0 olarak ele alınacaktır.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapılacak?

Başvuru Şartları Ne Olacak?

İçişleri Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri arayacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, herhangi bir bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı personel başvuruları 24 Haziran 2022 tarihi ile başlayaca olup en geç 30 Haziran 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece kariyer adresi üzerinden yapılcaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim