İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı için ilan yayımladı. Bu kapsamda NVİ bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere sözleşmeli olarak Bilişim Personeli alımı yapacağını bildirdi. 17 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak olup başvurular KPSS Puanı ile veya KPSS olmaksızın yapılacak. Peki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri hangi kadrolarda personel alacak? KPSS şartı detayı nedir? Başvurular nasıl yapılacak? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri 17 Personel Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

  • 1 Kıdemli Yazılım Mimarı,
  • 7 Kıdemli .Net Uygulama Geliştirme Uzmanı,
  • 7 Uygulama Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Yazılım Test Uzmanı,

KPSS Şartı Detayı Nedir? YDS Şartı Var Mı?

Sözleşmeli Bilişim personeli alımları için KPSS ve YDS şartı aranacak. Adayların 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Aynı zamanda Yabancı Dil Sınavından da İngilizce dilinden puan sahibi olmak gereklidir.

Değerlendirmelerde KPSS Puanın %70 i ve YDS Puanının %30 u ele alınarak yapılacak sıralama ile adaylar belirlenecektir.

KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Ancak değerlendirmelerde puan 70 olarak sayılarak %70 KPSS Puanı ve YDS puanı %0 olarak ele alınacaktır.

Genel Başvuru Şartları:

Bilişim personeli alımları için genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak, En az Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak şartları aranacaktır.

Başvuru Süreci Ne Zaman Başlıyor?

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü personel alımı başvuruları 30 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 7 Şubat 2022 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Başvurular son başvuru günü en geç 23:59 a kadar e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular Elektronik ortamda Kariyer kapısı üzerinden https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr internet adresi üzerinden e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim