İçişleri Bakanlığı personel alımı için başvuru süreci başladı. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak amacı ile 22 sözleşmeli personel alımı yapılacak. 15 farklı Unvanda personel alımı yapacağını duyuran Bakanlık bünyesine 22 Personel alımı yapacak. Bu doğrultuda Başvuru süreci başlamış olan ilan ile KPSS puanı ile veya KPSS olmaksızın başvuru alınacak.

Başvuru Süreci Başladı!

İçişleri Bakanlığı 22 personel alımı başvuruları 1 şubat 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 7 Şubat 2022 tarihi ile sona erecektir. Adaylara 1 haftalık başvuru süreci verilmiş olup sadece Başvuru şartlarını taşıyan adaylar elektronik ortamdan başvuru yapabilecekler. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak sisteme e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra ilgili adımları izleyerek başvurularını tamamlayabilirsiniz.

ELEKTRONİK BAŞVURU EKRANI

Başvuru İçin KPSS Var mı?

Sözleşmeli Personel alımı başvuruları için KPSS ve YDS şartı aranacak. Bu yönde KPSS olarak 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, ve YDS için İngilizce dilinden puan almış olmak şarttır. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecekler. Fakat Başvuru değerlendirmesinde KPSS Puanının %70 i KPSS'den YDS Puanının %0 olarak ele alınacak değerlendirme yapılacak.

Sonuç olarak KPSS Puanı ile başvuru yapmış olan adayların şansı daha yüksek olacaktır.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca özel olarak pozisyonuna göre ilgili nitelikleri sağlıyor olmak, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik fakültelerinden mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartları aranacaktır.

İçişleri Bakanlığı Sözleşmeli Personel Maaşları Ne Kadar Olacak?

Aylık brüt sözleşme ücreti, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (B) bendine göre istihdam edilenler için sözleşme ücret tavanının (11.488,07) ÖZEL ŞARTLAR başlığı altında belirtilen brüt sözleşme ücret tavanının katları ile çarpımı sonucu bulunacak tutar olacaktır. Ancak Kurum, tavan ücretin altında sözleşme düzenlemeye ve ödeme yapmaya yetkilidir.

KONTENJAN DAĞILIMI VE BAŞVURU KILAVUZU BURADA

Editör: TE Bilisim