İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Az Önce resmi gazetede 16 Nisan 2022 tarihli yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğündeki eksikliği karşılamak üzere Bilgi işlem dairesi başkanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 4 kişilik kadro ile sözleşmeli Bilişim Personeli alımı gerçekleştirecek. Başvuru için KPSS Zorunlu değildir. Peki KPSS siz alımlarda Değerlendirmeler nasıl yapılacak?

4 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresine personel alımları,

  • 1 Kişi Kıdemli .Net Uzmanı,
  • 1 Kişi .Net Uzmanı,
  • 1 Kişi Sistem Uzmanı,
  • 1 Kişi Ağ uzmanı,

kadrolarında personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Nitelikler Nelerdir?

Sözleşmeli Bilişim personeli alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca Bunun dışında,

Fakültelerin dört yıllık eğitim veren bölümlerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği olan bölümlerden mezun olmuş olmak ve Bilişim Personeli pozisyonuna göre özel nitelikler aranacak.

KPSS Puanı Başvuru şartı Detayı Nedir?

Göç idaresi Başkanlığı Bilişim personeli alımı için adaylardan KPSS şartı ve Yabancı Dil Sınavı şartı isteyecek. Ancak KPSS Puanı olması zorunlu değildir. KPSS Puanı olmayanlardan da başvuru alınacak ve puanları 70 olarak sayılacaktır.

KPSS Puanı ile başvuru yapacak adaylar 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir.

Öte yandan Yabancı Dİl Sınavı şartı olarakta İngilice dilinden puana sahip olmak şartı aranacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları 25 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 1 Mayıs 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece Elektronik ortamda kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

BAŞVURU KILAVUZU