İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurusu başladı. 124 Kişilik boş kadro ile 7 farklı unvanda 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bakanlık Merkez Teşkilatı ve 35 Farklı şehirde Taşra teşkilatına personel alımı yapacağını bildirmişti. Başvuru süreci başlamış olan ilan için adaylara 5 günlük başvuru süreci verilecek.

Hangi Pozisyonlarda Personel Alımı Yapılacak!

Merkez Teşkilatı Kadro Dağılımı:

  • 9 Avukat Alımı,
  • 1 Arşiv Uzmanı Alımı,
  • 1 Mütercim Tercüman Alımı,
  • 1 Sosyal Çalışmacı Alımı,
  • 2 Psikolog Alımı,
  • 20 Mühendis Alımı,

35 Taşra Teşkilatı Kadro Dağılımı:

  • 90 Çağrı Karşılamak Personeli Alımı,

Sadece Online Başvuru Alınacak

Bakanlığın 124 sözleşmeli personel alımı başvuruları 29 Kasım 2021 tarihi ile başlamış olup en geç 3 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru yapılacaktır. Başvurular sadece Kariyer kapısı üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Bunun dışında yapılacak şahsen veya posta yolu ile başvurular kesinlikle kabul edilmeyecektir.

Nasıl Başvuru Yapılacak?

Başvurular aşağıda sizlere vereceğimiz bağlantı üzerinden yapılacak. Başvuru için e-Devlet bilgileri kullanılacak. e-Devlet sistemine giriş yaptıktan sonra açılan ekranda YENİ BAŞVURU yazısına tıkladıktan sonra çıkan ekranda aşağıdaki görseldeki gibi SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI ilanına girmeniz gereklidir.

Açılacak ekranda ilanın tam metnin ve kadro dağılımlarını inceledikten sonra en altta bulunan " Yukarıdaki bilgilendirme yazısını okudum ve kabul ediyorum." yazısında tıklayarak adımları takip edebilir ve başvuru yapabilirsiniz.

Giriş (sözlü) sınavına başvuracak adayların mezuniyet bilgileri e-Devlet üzerinden Yükseköğretim Kurumundan otomatik olarak gelmektedir. Bilgilerinde, hata/eksiklik olan veya Yükseköğretim Kurumundan mezuniyet bilgileri gelmeyen adaylar başvuru güncel bilgilerini manuel olarak giriş yapıp, onaylı diploma örneği veya mezuniyet belgelerini pdf ya da jpeg formatında sisteme yükleyeceklerdir.

Söz konusu belgeler:

Kimlerin Başvurusu Geçerli Sayılacak?

Başvuru yapacak adaylardan 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Ayrıca ortak olarak, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Alım yapılacak pozisyon için eğitim niteliklerini taşıyor olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranacak.

Pozisyonuna Göre Adaylardan Aranan Özel Şartlar Burada

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim