İçişleri Bakanlığı sözlelmeli personel alımı başvuruları sona eriyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanlarına göre İçişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda ve niteliklerde 39 Personel alımı yapılacak. Alımlar farklı ilanlar ile yapılacak olup her iki alanda da KPSS Puanı ile veya KPSS Olmaksızın alım yapılacak. Peki hangi Kadrolarda ve Hangi Kuruluşa personel alınacak? Detayları sizlerle paylaşıyoruz.

İçişleri Bakanlığı 39 Sözleşmeli Personel Alımı Yapıyor!

Bakanlık geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alımı ilanına göre iki farklı ilan ile 39 personel alımı yapacağını bildirdi. Buna göre;

  • İçişleri Bakanlığı bünyesine 22 Sözleşmeli Personel Alımı
  • İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü 17 Sözleşmeli Personel Alımı

Başvurular Sona Eriyor!

İlgili ilanlara başvuru sürecinde artık sona geldik. Geçtiğimiz günlerde yayımlanarak başvuru süreci başlamış olan ilan için adaylar başvurualarını en geç 7 Şubat 2022 tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir. Başvurular sadece İnternet üzerinden Kariyer adresinden e-Devlet şifresi ile gerçekleştirilecektir.

KPSS Şartı Nedir? KPSS siz Adaylar Başvuru Yapabilir Mi?

İçişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımları için KPSS ve YDS şartı aranacak. Bu kapsamda 2022 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan ve YDS'den en az 70 puan almış olmak şartı aranacak.

Ancak KPSS Puanu olmayan adaylarda başvuruda bulunabileceklerdir. 70 Olarak ele alınacak KPSS puanları değerlendrmede %70 olarak ele alınıyorken YDS Puanı %0 olarak değerlendirilecek.

Genel Başvuru Şartları?

Adaylardan genel olarak her iki ilan içinde 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Mühendislik bölümlerinden mezun olmuş olmaları gereklidir.

İlanlar hakkında detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz

İçişleri Bakanlığı NVİ 17 Sözleşmeli Kamu Personeli Alımı 

İçişleri Bakanlığı 22 Sözleşmeli Personel Alımı Ocak Ayı 2022

Editör: TE Bilisim