İçişleri Bakanlığı 2022 yılı beklenen ilan için süreç başladı. Bakanlık bünyesindeki eksikliği eksikliği karşılamak üzere 3546 Sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. Adaylar başvurularına Bugün itibari ile başlayacak. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde Bakanlığın 2022 yılı sözleşmeli personel alımı başvuruları hakkında detayları aktaracağız.

Profil Bilgisine DİKKAT!

Daha önce de duyurusunu sizlerle paylaşmıştık. Başvuru yapacak adaylar 14 - 16 Haziran 2022 tarihleri arasında Profil bilgilerini gimesi gerekiyordu. Bu bilgileri girmeyen adaylar başvuru yapamıyacaktır. Profil Bilgilerini girmeyen adaylar için şöyle bir ekran çıkacaktır.

3546 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Bakanlık Merkez ve Taşra Teşkilatına olmak üzere toplamda 3546 kişilik kadro ile personel alımı yapacak. Yayımlanan ilan ile 2022 yılı içerisinde 

yapılacaktır. Meslek grupları şehre ve teşkilata göre dağılmaktadır. Detaylı kontenjan bilgisi için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İçişleri Bakanlığı 4/B Personel Alımı Başvuruları Başladı!

Bakanlık daha önce de yayımladığı duyuru ile 3546 sözlşemeli personel alımı için başvuru ekranı Bugün yani 17 Haziran 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 21 Haziran 2022 tarihinde sona erecektir. Binlerce aday bugün başvuru yapacak ve Bakanlığın sitesinde yoğunluk bekleniyor.

Başvurular sadece profil bilgisi güncellemiş olan adaylardan ve başvuru şartlarını sağlayan adaylardan alınacaktır.

BAŞVURU EKRANI: https://pysweb.e-icisleri.gov.tr/SinavBasvuruIslemleri/AdayProfil

En Az 5000 TL Maaş Verilecek!

İçişleri Bakanlığı yayımladığı personel alımı ilanı için bünyesine dahil edeceği sözleşmeli personel adaylarının alacağı maaşları açıkladı. E düşük maaş Lise seviyesi Destek Personeli kadrosunda verilecektir. Meslek Grubuna göre tüm maaşlar açıklanmış olup en yüksek maaşları ise Mühendisler alacak ve 10 BİN TL ye yakın maaş verilecektir. Tüm meslekler için maaş bilgisine ulaşmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

KPSS En Az 60 Puan İle Başvuru Alınacak!

Başvuru için adayların 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmaları gerekmektedir.

Başvuru Admları Nedir?

 

Editör: TE Bilisim