İçişleri Bakanlığı 2021 yılı 1772 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı yayımlandı. 08 Ocak 2021 tarihi ile yayımlanan ilana göre İçişleri Bakanlığı 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre Sözlşemeli personel çalıştırılmasına ilişkin yönetmelik ike Merkez ve Taşra teşkilatında bulunan birimlerine 81 Şehirde Personel Alımı yapılacak. Bakanlık personel alımı için adaylara Giriş sıanvı yapacak.

Peki söz konusu giriş sınavına kimler başvuru yapabilecek? Hangi kadrolarda personel alımları yapılacak? Pozisyonunda göre adaylardan aranan özel şartlar nedir?

MERKEZ VE TAŞRA TEŞKİLATI KADRO DAĞILIMI:

İçişleri Bakanlığı Merkez teşkilaıtında görevlendirmek üzere 21 kişilik kadro ile, 

  • 3 Arşiv Uzmanı,
  • 2 Avukat,
  • 3 Çözümleyici,
  • 1 Programcı,
  • 2 Büro Personeli,
  • 1 Destek Personeli ( Şoför ),
  • 1 Bilgisayar Mühendisi,
  • 1 Harita Mühendisi,
  • 1 Makine Mühendisi,
  • 1 Elektrik Elektronik Mühendisi,
  • 1 Harita Teknikeri,
  • 1 Şehir Plancısı alımı yapacak.

Taşra Teşkilatına ise 1751 kişilik kadro ile,

  • 3 Avukat,
  • 6 Bilgisayar Mühendisi,
  • 19 Elektrik Elektronik Mühendisi,
  • 16 Programcı,
  • 4 Tekniker,
  • 24 Teknisyen,
  • 217 Büro Personeli,
  • 1462 Çağrı Karşılama Personeli,

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

İçişleri Bakanlığı personel alımı için adaylardan genel olarak, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " şartları aranacak.

Özel Olarak ise adayların yaş olarak 01 Ocak 2021 tarihi ile 35 yaşını tamamlamamış olmak, KPSS Olarak 2020 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan 2020 KPSS ye göre Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak gereklidir.

KADROSUNA GÖRE ÖZEL NİTELİKLER:

AVUKAT :

  • Hukuk Fakültelerinden mezun olmak,
  • Barodan veya noterden onaylı Avukatlık ruhsatına sahip olmak.

ARŞİV UZMANI

Bilgi ve Belge Yönetimi, Dokümantasyon ve Enformasyon, Arşivcilik veya Kütüphanecilik lisans programından ya da programında Osmanlı Paleografyası, Arapça, Farsça derslerinden en az birine yer veren lisans bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitilmiş olmak.

MÜHENDİS:

Elektrik- Elektronik Mühendisi : Fakültelerinin elektrik, elektronik, elektrik-elektronik veya elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümlerinden mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kuramlarından birisini bitirmiş olmak.

Makine Mühendisi : Fakültelerin Makine Mühendisliği/Makina Mühendisliği, Makine ve İmalat Mühendisliği, Makine ve Malzeme Mühendisliği bölümlerinin herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

Bilgisayar Mühendisi : Fakültelerin Bilgisayar Mühendisliği, Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Bilimleri ve Mühendisliği, Bilgisayar ve Yazılım Mühendisliği, Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinin herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak.

Harita Mühendisi : Fakültelerin Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, Harita Mühendisliği, Geomatik Mühendisliği lisans programlarının herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumlarınca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

ÇÖZÜMLEYİCİ

  • En az dört yıl süreli yükseköğrenim mezunu olmak,
  • C, C++, C#, Java, Java Script programlama dillerinden en az ikisini örgün öğretim yoluyla alıp başarılı olduğunu belgelemek veya bu programlama dillerinden en az ikisini içerecek şekilde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış bilgisayar programcılığı sertifikasına sahip olmak,
  • Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından en az (D) düzeyinde İngilizce YDS belgesine sahip olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

ŞEHİR PLANCISI

Fakültelerin Şehir ve Bölge Planlama lisans programından mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak.

PROGRAMCI:

  • İki yıllık yüksekokulların Bilgisayar Programcılığı, Bilgisayar Programcılığı (İnternet), Bilgisayar Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama bölümlerinin herhangi birinden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak.
  • Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavından en az (D) düzeyinde İngilizce YDS belgesine sahip olmak veya buna denk kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir belgeye sahip olmak.

BÜRO PERSONELİ

  • Lisans veya Ön Lisans mezunu olmak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak,
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin feshedilmesi durumunda, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

ÇAĞRI KARŞILAMA PERSONELİ

  • Lisans mezunu olmak.
  • Ön Lisans Mezunları İçin (Diğer) içinÇağrı Merkezi Hizmetleri bölümü hariç ön lisans mezunu olmak.
  • Ön Lisans Mezunları İçin (Çağrı Karşılama Hizmetleri Bölümü Mezunları) için İki yıllık yüksekokulların Çağrı Merkezi Hizmetleri bölümünden veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurumu tarafından kabul edilen bölümlerden mezun olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmıyor olmak.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşmenin feshedilmesi durumunda, son müracaat tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmak gerekmektedir.

TEKNİKER (HARİTA, BİLGİSAYAR)

  • Harita Teknikerliği için; Meslek Yüksek Okullarının Harita, Harita Kadastro, Harita ve Maden Ölçme, Harita Teknikerliği, Harita ve Kadastro ön lisans bölümlerinden herhangi birinden mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,
  • Bilgisayar Teknikerliği için; Meslek Yüksek Okullarının Bilgisayar Teknolojisi (Bilgisayar ve Enformasyon Sistemleri, Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri, Bilgisayar Teknolojileri ve Yönetimi, Bilgisayar Donanım, Bilgisayar Teknolojileri ve Bilişim Sistemleri), Bilgisayar Programcılığı (Bilgisayar Programlama, Web Teknolojileri ve Programlama, Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama), Bilgi Güvenliği Teknolojisi, Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon, İnternet ve Ağ Teknolojileri, Sağlık Bilgi Sistemleri Teknikerliği ve Web Tasarımı ve Kodlama ön lisans bölümlerinin herhangi birinden mezun olmak veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen yurt içi veya yurt dışındaki öğrenim kurumlarından birisini bitirmiş olmak,

TEKNİSYEN (ELEKTRİK-ELEKTRONİK)

Mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kurumları ile denkliği Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilen diğer mesleki ve teknik öğretim veren ortaöğretim kuramlarından veya bu okullara denk mülga okulların Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanının Elektrik, Elektrik- Elektronik, Elektrikçilik Bölümü, Elektrik Tesisatçılığı, Elektromekanik Taşıyıcılar, Endüstriyel Elektronik, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi (Elektronik), Elektronik, ElektrikElektronik Teknolojisi (Otomasyon Sistemleri Dalı), Bobinaj, Bobinajcılık, Otomatik Kumanda, Asansör, Radyoculuk, Monitörlük, Telekomünikasyon, Büro Makineleri Teknik Servisi, Elektrik Tesisatları ve Pano Montörlüğü, Elektrikli Ev Aletleri Teknik Servisi, Asansör Sistemleri, Endüstriyel Bakım Onarım, Görüntü ve Ses Sistemleri, Güvenlik Sistemleri, Haberleşme Sistemleri, Yüksek Gerilim Sistemleri dallarının herhangi birinden mezun olmak,

DESTEK PERSONELİ (Şoför)

  1. Lise mezunu olmak,
  2. En az B sınıfı sürücü belgesine sahip olmak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İçişleri Bakanlığı personel alımı için başvuru süreci 25 Ocak 2021 tarihi ile başlayacak olup en geç 29 Ocak 2021 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını İçişleri Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerindeki mezuniyete göre başvuru formlarını KPSS(B) Grubu puan türünden kendisine uygun olanı seçerek e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edeceklerdir. Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecektir.

ADAYLARIN ALACAĞI MAAŞLAR BELLİ OLDU!

Bakanlık ayrıca yayımladığı duyuruda alımını yapacağı personel adaylarına verilecek maaşı bildirdi.  Bu kapsamda maaşlar 3.254,50 TL ile 6.373,86 TL arasında yer alıyor. Alım yapılacak pozisyon ve tecrübe ve iş yılına göre maaşlar değişmektedir.

SINAVLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

İçişleri bakanlığı Sözleşmeli Personel alımı Sözlü Giriş sınavı 9 farklı bölgede yapılacak. Bu yönde Sınavlar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mardin, Şanlıurfa, Samsun ve Trabzon bölgelerinde bulunan illerde 22 Mart 2021 tarihi ile 08 Nisan 2021 tarihleri arasında yapılacak.

İLANIN TAM METNİ BURADA

İlan hakkında gelişmeleri takip etmek için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirebilirsiniz. Uygulama tamamen ücretsiz ve sizin kolay kullanımını için hazırlanmıştır. Her gelişmeden anında haberdar olmak için,

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim