İstanbul Büyükşehir Belediyesi 420 sözleşmeli perosnel alımı için başvuru sonuçları açıklanıyor. Sonuç tarihi belli oldu ve adaylar sonuçlara göre sınava katılacak. İşte sonuçların açıklanacağı tarih ve sınav detayları.

420 PERSONEL ALIMI DETAYLARI:

Bildiğiniz gibi istanbul Büyükşehir Belediyesi İBB bünyesindeki personel eksikliği için ilan yayımlamıştı. Yayımlanmış olan ilana göre İBB bünyesine farklı kadrolarda 420 sözleşmeli personel alımı yapacak. Adayların başvuruları 13 Aralık 2019 tarihi ile 17 Aralık 2019 tarihleri arasında alındı.

REKOR BAŞVURU YAPILDI!

İlanın en az lise mezunu olması sebebi ile ve Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranmaması ile İBB 420 sözleşmeli personel alımı başvuruları yoğun ilgi gördü. Başvuru yapmış olan adaylar artık sonuçların açıklanmasını bekliyor.

DEĞERLENDİRME YAPILIYOR!

Sınava katılma şartlarını taşıyan adaylar arasından, pozisyona ilişkin mezuniyet notuna göre yapılacak sıralama sonrasında en yüksek mezuniyet notu olan adaydan başlamak üzere atama yapılacak her boş pozisyon sayısının 5 (beş) katı aday (toplamda 2100 kişi) sınava çağrılacaktır. Sınava çağrılacak son sıradaki adayla aynı mezuniyet notuna sahip olan diğer adaylar da sınava çağrılacaktır.

BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANIYOR!

Sınava girmeye hak kazanan adayların listesi, 19/12/2019 tarihinde https://www.turkiye.gov.tr/ adresinden ilan edilecek olup adaylar sınav giriş belgelerine bu adres üzerinden erişebilecektir. Adayların, sistemden aldıkları sınav giriş belgesinde yazılı tarih ve saatte sınav yerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

SÖZLÜ SINAV TARİHLERİ:

Sözleşmeli personel pozisyonları için yapılacak sözlü sınav 20/12/2019 – 26/12/2019 tarihleri arasında Kemalpaşa Mahallesi 15 Temmuz Şehitleri Caddesi No: 5 34134 Belediye Sarayı Saraçhane Fatih İstanbul adresinde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnsan Kaynakları Şube Müdürlüğü’nde yapılacaktır.

SINAV KONULARI NEDİR?

Personel alım işleminin diğer aşamaları yapılacak sınava ve sonuçlarına bağlı olduğundan sınava katılmamaya yönelik olarak hiçbir mazeret kabul edilmeyecektir. Sınava girmeye hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınav hakkını kaybetmiş sayılacaktır.

Sınav, adayların bilgi ve yeteneklerini ölçecek şekilde sözlü olarak yapılacaktır

a) Türkiye Cumhuriyeti Anayasası,

 b) Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi,

c) Mahalli idarelerle ilgili temel mevzuat (5393 sayılı Kanun, 5216 sayılı Kanun, 5302 sayılı Kanun, 5355 sayılı Kanun, 442 sayılı Kanun)

ç) Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik konuları ile

d) Pozisyona ilişkin mesleki ve uygulamalı bilgi ve yeteneğin ölçülmesini kapsar.

SONUÇLAR AÇIKLANDIĞINDA ANINDA HABERDAR OLABLMEK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim