Gençlik ve Spor Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımlamış olduğu ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda sözleşmeli perosnel alımı yapacak. Başvurular 21 Aralık 2020 tarihi ile başlamasının ardından artık sona ermektedir. KPSS ve YDS puanı ile başvuru alınmıştı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak?

8 Farklı Alanda Tam Zamanlı 15 Personel Alınacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı ( GSB ) bünyesinde görevlendirmek üzere 15 kişilik kadro ile Sözleşmeli personel alımı yapacağını bildirmişti. işte kadro dağılımı:

  • Karar Destek Uzmanı 1 Kişi,
  • Veri Tabanı Uzmanı 1 Kişi,
  • Sistem Uzmanı 2 Kişi,
  • Yazılım Geliştirme Uzmanı 6 Kişi,
  • Coğrafi Bilgi Sistemleri Uzmanı 1 Kişi,
  • Siber Güvenlik Uzmanı 1 Kişi,
  • Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı 2 Kişi,
  • Yazılım Proje Yöneticisi 1 Kişi,

Kimler Başvuru Yapabiliyor?

GSB personel alımına başvuru yapacak adaylar öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında KPSS, YDS, Eğitim ve pozisyonuna göre diğer niteliklerin taşınıyor olması gerekmektedir.

Değerlendirmeler Nasıl Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı Sözleşmeli personel alımı için değerlendirmeler, 2020 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (B) Grubundan alınan (KPSSP3) puanının yüzde yetmişi (%70) ile İngilizce dilinde Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) alınan ve geçerlilik süresi devam eden puanın veya bu dilde yapılan diğer yabancı dil sınavlarından alınan ve Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen, geçerlilik süresi devam eden YDS dengi puanın yüzde otuzunun (%30) toplamı esas alınarak yapılacak sıralamaya göre her bir pozisyon için en yüksek puana sahip olan adaydan başlayarak ilan edilen boş pozisyon sayısının 5 katı kadar adayın çağrılacağı sözlü/uygulamalı sınav yapılacak.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Sözlü/uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylardan son sırada aynı puana sahip birden fazla adayın bulunması halinde, bu adayların tamamı sözlü/uygulamalı sınava çağrılacaktır. Bu konuda herhangi bir terih verilmedi. Başvuru sonuçları açıklandığında anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indirerek anında haberdar olabilirsiniz. İşin Olsa İOS Mobil Uygulaması İçin BURAYA, İşin Olsa Android Mobil Uygulaması İçin BURAYA tıklayarak ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Editör: TE Bilisim