Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımı başvurusu başlıyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki eksilkliği karşılamak üzere farklı 3 pozisyonda sözleşmeli personel alımı yapacağını belirtmişti. Başvuruların 2022 Ocak ayında başlayacağını açıklayan bakanlık ilanı hakkında detayları siz değerli okurlarımız için İşin Olsa ekibi tarafından paylaşacağız. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı Adaylar 2021 yılı başında verdiği sözü tutarak Sözleşmeli Personel alımı gerçekleştirecek. Ülkemizde KPSS'ye giripta atanmakta zorluk çeken kişiler için büyük fırsat. Özellikle Spor alanında eğitimini tamamlamış olan ve kariyerini devlet bünyesinde ilerletmek isteyen Adaylar için kaçırılmayacak fırsat diyebiliriz.

923 Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak? Kontenjan Dağılımı Nedir?

Gençlik ve Spor Bakanlığı 923 kişilik kadro ile farklı 3 alanda personel alacak. Alımlar Türkiye Geneli Taşra teşkilatında olmak üzere,

  • 373 Spor Uzmanı,
  • 500 Gençlik Çalışanı,
  • 50 Psikolog,

alımı yapılacak.,

TÜRKİYE GENELİ ŞEHRE GÖRE KONTENJAN DAĞILIMI BURADA

Başvurular 24 Ocak 2022 Başlıyor!

GSB ( Gençlik ve Spor Bakanlığı ) Aralık 2021 Ayında yayımladığı duyuru ile alım yapacaını bildirmişti. Aradan bir aylık süre geçmesinin ardından artık başvurular 24 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 28 Ocak 2022 tarihine kadar başvuru yapılmış olması gereklidir.

GSB Personel Başvurusu Nasıl Yapılacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesine alacağı personel adayları için başvurular İnternet üzerinden yapılacak. e-Devlet kariyer kapısı üzerinden alınacak başvurular için başvuru ekranına aşağıdan ulaşabilirsiniz.

BAŞVURU EKRANI

KPSS En Az 50 ve 60 Puan İle Başvuru Alınacak!

GSB Sözleşmeli personel alımı başvuruları için KPSS Puanı ele alınacak. Bu kapsamda genel olarak 657 sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ele alınacaktır. Ayrıca PSS şartı ele alınacak olup, 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden puan almış olmak şartı aranacak. Ancak,

- 60 KPSS Puanı ile Spor Uzmanı Alımı ve Psikolog Alımı yapılacak.

- 50 KPSS Puanı ile ise, Gençlik Çalışanı Alımı yapılacak.

Editör: TE Bilisim