Gençlik ve Spor Bakanlığı beklenen sonuçları açıkladı. Geçtiğimiz ay ocak ayında alınan personel alımı başvuruları için Bakanlıktan sevindirici haber geldi. GSB Gençlik Çalışanı, Spor Uzmanı ve Psikolog alımı için başvuru sonuçlarını açıkladı. Adaylar en çok Taban KPSS Puanları bekliyordu. KPSS Taban puanları da duyuran Bakanlık Asil ve Yedek listeyi açıkladı.

Sınava 2769 Personel Adayı Katılacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı adaylara gerçekleştirdiği değerlendirme işlemleri sonucunda Asil ve Yedek Aday olarak belirlediği listeye göre Sözlü sınavlara 2769 aday katılacak. Daha önce de ilanından belirttiği gibi değerlendirmelerde KPSS puan sırasını ele almış olan Bakanlık Kadro sayısının 3 katı aday belirledi.

  • Buna göre, Gençlik Çalışanı İçin 5 Farklı Grupta 1500 Aday sınava katılacak.
  • Psikolog kadrosuna 150 Aday katılacak.
  • Spor Uzmanı Kadrosuna ise 1119 aday sözlü sınava katılacak.

Başvuru Sonuçları Duyuruldu!

GSB yayımladığı duyuru ile başvuru sonuçlarını başvuru sonrası 1 ay sonunda açıkladı. Başvuruların 24 - 28 Ocak 2022 tarihinde alınasından sonra 4 Mart 2022 tarihinde sonuçlar açıklandı. Başvuru sonuçlarına ulaşmak isteyen adaylar kariyer adresi olan (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) Üzerinden öğrenebileceksiniz. İlgili ekranda Sınavlarım/Mülakatlarım başlığı altından ilan edilmiş ayrıca başvuru sırasında beyan etmiş oldukları e-posta adreslerine [email protected] adresi üzerinden sınav tarihi ve yerlerine ilişkin bilgiler içeren e-posta gönderilmiştir.

KPSS Taban Puanlar Açıklandı!

Söz konusu ilan için başvuru sonuçlarına göre KPSS Taban puanlar açıklandı. Bu kapsamda Türkiye geneli yapılan alımlar için ,

  • Psikolog Kadrosu İçin: 83,82853 KPSS Puanı ile Erzurum'da atama yapıldı.
  • Gençlik Çalışanı Kadrosu için 50,45254 KPSS Puanı ile Mardin'de atama yapıldı.
  • Spor Uzmanı Kadrosunda 66,07188 puan ile Karabük'te atama yapıldı.

Tüm KPSS Taban Puan Tablosu Burada: https://pgm.gsb.gov.tr/Public/Edit/images/PGM/012014/4B-%C4%B0l%20Bazl%C4%B1%20%C4%B0statistik%20Verileri.pdf

Söz konusu KPSS Tabanlara göre en düşük 50 KPSS Puanı ile atama yapıldığı görülmektedir.

Sözlü Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Başvuruları onaylanan ve 2021 yılı Sözleşmeli Personel Pozisyonunda Spor Uzmanı, Gençlik Çalışanı ve Psikolog alımı sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların sözlü sınavları 14 Mart – 01 Nisan 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

Editör: TE Bilisim