2022 yılı Yurt Yönetim Personeli alımı hakkında Gençlik ve Spor Bakanlığı yeni ilan yayımladı. Az Önce Bakanlıktan gelmiş olan duyuru ile Yurt Yönetim personeli Alımı sınavına katılacak kesin adayların başvurusu onaylanmıştır. Onaylanan başvurular için Bakanlık resmi İnternet adresinde duyuru yaparak sınav tarihlerini açıkladı.

1956 Personel Adayı Sözlü Sınava Katılacak!

GSB Yurt Yönetim Personeli alımı için 652 kişilik kadro ile ilan yayımlanmıştı. Bu kapsamda Gençlik ve Spor Bakanlığı taşra teşkilatı il müdürlüklerinde istihdam edilmek üzere 2020 yılı KPSS B grubu KPSS P3 puan sırası esas alınarak yurt yönetim personeli boş pozisyonları için belirlenen boş kontenjan sayısının üç (3) katına girerek sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların başvuruları onaylanmış olup sözlü sınava 1956 aday katılacağı açıklandı.

Sözlü Sınav Tarihi Belli Oldu!

Yurt Yönetim personeli alımı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim personeli alımı için Başvurusu onaylanan adaylar Yurt Yönetim Personeli Alımı sözlü sınavına katılmaya hak kazanan adayların sınavları 18 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecektir.

her aday kendi sınav tarihini Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı kariyer kapısı üzerinden Sınavlarım/Mülakatlarım başlığı altından ilan edilmiş ayrıca başvuru sırasında beyan etmiş oldukları e-posta adreslerine [email protected] adresi üzerinden sınav tarihi ve yerlerine ilişkin bilgiler içeren e-posta gönderilmiştir.

Yurt Yönetim personeli Alımı Sözlü Sınav Konuları Nedir?

Sözlü sınavda adaylar; sınav komisyonu üyelerinin her biri tarafından;

  • Görevin gerektirdiği mesleki alan bilgisi (Genel mevzuat ile Bakanlığımız mevzuatı vb.) (50 puan),
  • Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan),
  • Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),
  • Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı (10 puan),
  • Genel kültürü ve genel yeteneği (10 puan),
  • Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı (10 puan),

konularından 100 puan üzerinden değerlendirmeye tabi tutulacaktır.

DUYURUNUN TAMAMI BURADA