Gençlik ve Spor Bakanlığı personel alımları devam ediyor. Öte yandan büyük merakla beklenen Yurt Yönetim Personeli alımı başvuru süreci bekleniyor. Uzun zamandır beklenen ilan geçtiğimiz gün yayımlanmış olup adaylarla paylaşılmıştı.

GSB 923 sözleşmeli personel alımı ilanının başlamasının ardından adaylar Yurt Yönetim Personeli alımı ilanını da beklemeye başladılar. İşin Olsa ekibi olarak sizlere bu haberimizde GSB personel alımı hakkında tüm bilinmesi gerekenleri paylaşacağız.

652 Sözleşmeli Yurt Yönetim Personeli Alımı Yapılacak!

Gençlik ve Spor Bakanlığı 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B fıkrasına göre sözleşmeli olarak Yurt Yönetim Personeli alımı yapılacak. Kadın Erkek adaylar içerisinden personel alımı yapılacak. Ayrıca alımlar sözlü sınav başarı listesine göre yapılacak. Yurt Yönetim personeli alımları 5 farklı grupta yapılacak. Yani Lisans mezunu adaylar içerisinden alım yapılacak olup Kadın Erkek dağılım olacak.

  • 134 Kişi Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, İktisat, İşletme, Maliye, Ekonometri, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler ve İnsan Kaynakları Yönetimi ile ilgili bölümlerinden mezun olmak,
  • 199 Kişi Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren resim, heykel, grafik, seramik, geleneksel Türk sanatları, fotoğraf, müzik, film tasarımı ile ilgili bölümlerinden mezun olmak
  • 199 Kişi, Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren sosyoloji, psikoloji, sosyal hizmetler ve turizm ile ilgili bölümlerinden mezun olmak
  • 60 Kişi Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren Bilgi ve Belge Yönetimi, Biyoloji, Coğrafya, Felsefe, Fizik, İstatistik, Kimya, Matematik, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, MütercimTercümanlık ile ilgili bölümlerinden mezun olmak,
  • 60 Kişi Üniversitelerin en az lisans düzeyinde eğitim veren herhangi bir bölümünden mezun olmak,

KPSS En Az 60 Puan Şartı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim Personeli alımı için KPSS şartı aranacak. Bu yönde 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

55 Farklı Şehirde Alım Yapılacak!

Kontenjan dağılımına göre GSB 318 Erkek personel ve 334 Kadın Personel olmak üzere toplamda 652 Yurt Yönetim personeli alımı 55 farklı şehirde yapılacak.Başvuru Şartları ve Kontenjan dağılımını detaylı anlatan haberimiz aşağıda.

Başvuru Süreci Ne Zaman Başlıyor!

GSB 652 Yurt Yönetim Personeli alımı ilanı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. İlan süreci artık başlamak üzere. Bu yönde Gençlik ve Spor Bakanlığı Yurt Yönetim personeli alımı başvuruları Ay sonunda yani 31 Ocak 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 Şubat 2022 tarihine kadar başvuru alınacak.

Başvuru Sürecinden anında haberdar olmak için İşin Olsa Mobil Uygulamasını indiriniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA