Göç İdaresi Başkanlığı personel alımı için ilana çıktı. Az Önce Resmi Gazetede 20 Nisan 2023 tarihi ile gelmiş olan personel alımı ilanına göre İçişleri Bakanlığına bağlı olan Göç İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 657 sayılı devlet memurları kanunun 4 üncü maddesinin B fıkrasına göre sözleşmeli olarak Merkez Teşkilatı ve Taşra Teşkilatı birimlerine 231 personel alımı yapılacak. Alımlar Giriş sözlü sınav ile gerçekleştirilecektir.

Hangi Kadrolarda Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı 231 sözleşmeli personel alımı merkez ve taşra teşkilatı birimlerine yapılacak. Buna göre;

Merkez Teşkilatı Kontenjan Dağılımı:

  • 9 Büro Personeli,
  • 10 Şoför,
  • 1 Grafiker,
  • 2 İstatistikçi,
  • 1 Sosyal Çalışmacı,
  • 1 Psikolog,

Taşra Teşkilatı Kontenjan Dağılımı:

  • 17 Avukat,
  • 4 Büro Personeli,
  • 7 Şoför,
  • 13 Sosyal Çalışmacı,
  • 1 Psikolog,
  • 165 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 90 Lise, 39 Ön Lisans, 36 Lisans )

26 Şehirde Personel Alımı Yapılacak!

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan ilan ile Sözleşmeli Personel alımları 26 farklı şehirde gerçekleştirilecek. Buna göre alımlar " Adana, Ağrı, Ankara, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Denizli, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, İstanbul, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Niğde, Şanlıurfa, Van, Yozgat " illerinde sözleşmeli personel alımı yapılacak.

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Göç İdaresi Personel alımında genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaki Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" gibi şartlar aranacaktır.

65 KPSS Puanı Şartı Aranacak!

Göç İdaresi Başkanlığı sözleşmeli personel alımında Taban 65 puan şartı aranacak. Bu kapsamda 2022 yılında yapılan KPSS'den Lise ,çin P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 65 puan almış olmak gereklidir.

Avukat Alımı Şartları:

Hukuk fakültesi mezunu olmak ve Barodan veya Noterden onaylı Avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak, Herhangi bir kurumda Avukat olarak görev yapmıyor olmak.

Büro personeli Alımı Şartları:

Ön Lisans mezunu olmak.

Şoför Alımı Şartları:

Lise mezunu olmak, E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, Yeni Tip D Sınıfı Sürücü belgesine sahip olmak ve 14 saat vardiyalı çalışabilecek olmak.

Grafiker Alımı Şartları:

Fakültelerin Grafik bölümlerinden mezun olmuş olmak,

İstatistikçi Alımı Şartları:

İstatistik lisans bölümü mezunu olmak.

Sosyal Çalışmacı Alımı Şartları:

Sosyal hizmet, Sosyal Hizmetler veya Sosyal Çalışmalar lisans programından mezun olmuş olmak.

Psikolog Alımı Şartları:

Psikoloji Lisans mezunu olmak.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları:

En az lise mezunu olmak, ÖGG kimlik kartına sahip olmak, 5188 sayılı kannda belirtilen şartları sağlıyor olmak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, Herhangi bir akıl hastalığı olmmaak, 24 saat vardiyalı çalışmayı kabul etmiş olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Söz konusu ilan için başvurular Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilecek. Sadece online olarak yapılacak başvurular kabul edilecek olup başvuru detayları aşağıdaki gibidir.

Başvuru Tarihleri: 26 - 30 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ