Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı 20 Şubat 2017 tarihli Devlet Personel Başkanlığı tarafından yapmış olduğu duyurusu ile sözleşmeli personel alımlarının başladığını belirtti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ayrı ayrı 2 alım ilanı yayınladı. Duyuruya göre Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı alacağı personellerden Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı arayacak. Her iki duyuru için 2016 yılı KPSS B grubu KPSSP2 puan türünden puan aranacak. 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı yaptığı ilk duyurusunda, 2 adet sözleşmeli veteriner ve 1 adet sözleşmeli Ziraat Mühendisi alacak. Ziraat Mühdislerinin Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü mezunu olmuş olmak şartı ve veteriner Hekim adaylarından Veteriner Fakültesi Mezunu olmak şartı aranacaktır. 

Her iki Kadro içinde Aranacak Şartlar Nelerdir ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı alacağı sözleşmeli personellerden, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımaları, başvuru tarihi itibari ile 35 yaşını doldurmamış olmak, erkek adaylar için askerliğini tamamlamış veya askerlik ile ilgisi bulunmaması, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık durumu olmaması, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli veya yaşlı aylığı almıyor olması, başka bir kuruma mecburi hizmet karşılığı olmaması, yapılacak arşiv araştırmasından ve güvenlik soruşturmasından olmulu sonuç alabilmek, - Belirtilen nitelikleri taşımayan ve belgeleyemeyenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir. Ayrıca, herhangi bir tarihte ibraz ettiği belgenin sahte/geçersiz olduğu, gerçeğe aykırı belge düzenlediği anlaşılanların “Sözleşme imzalanarak göreve başlatılmış olsalar bile” sözleşmeleri feshedilerek haklarında yasal işlem yapılacaktır ve İdare tarafından kendilerine bir bedel ödenmiş ise bu bedel yasal faizi ile birlikte tazmin edilecektir. Bu şartları taşıyan personel adaylarının başvuruları kabul edilecektir. 

Başvurular Nereye ve En son Ne Zamana Kadar Yapılacak ?

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanlarına başvuruda bulunacak olan adaylar, en geç 03 Mart 2017 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, bakanlığın "www.tarim.gov.tr" resmi internet sitesinden indirlecek başvuru formu ile başvuru süresi bitimine kadar, Şırnak Zirai Karantina Müdürlüğü Yeşiltepe Mahallesi 604. Sok. Silopi/ŞIRNAK adresine şahsen başvuru yapmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir. Başvuru tarihini geciktiren ve diğer sebeplerle bu tarihten sonra müracaat edenler ile eksik ve hatalı belge ibraz edenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.

Hangi Belgeler İstenecek ?
  • Başvuru dilekçesi
  • Nüfus Cüzdanı fotokopisi.
  • KPSSP3 (doğrulama kodu bulunan) puanını gösteren sınav sonuç belgeleri
  • Diploma veya geçici mezuniyet belgelerinin fotokopisi.
  • 2 Adet vesikalık fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş).
  • Sağlık Raporu ( Tam Teşekküllü Hastaneden)
  • Sabıka Kaydı
  • Erkek Adaylar için askerlikle ilişkisi olmadığına dair belge
Ayrıca adaylar ilanların tam metinlerini incelemek isterler aşağıda bulunan linkleri kullanarak ilanların tam metinlerini inceleyebilirler.

Veteriner Hekim,
Ziraat Mühendisi,