Gelir İdaresi Başkanlığı ( GİB ) personel alımı için ilan yayımladı. 2022 yılı Personel alımı kapsamında yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 70 kişilik boş kadro ile Bilişim Personeli alımı yapacağını bildirdi. Alımlar 11 farklı kadro ile yapılacak olup KPSS Puanına sahip olan veya KPSS Puanı olmayan adaylar'da başvuru yapabilecekler. Peki KPSS'siz başvuru nasıl yapılacak? Başvuru şartları bve kontenjanlar nelerdir?

70 Sözleşmeli Personel Alımı Hangi Kadrolarda Yapılacak?

Başkanlık bünyesindeki eksikliği gidermek için 70 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımları farklı kadrolarda yapılacak Buna göre,

Başvuru Şartları Nelerdir?

GİB Personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerkliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak " gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı Nedir? KPSS siz Başvuru Nasıl Yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı başvurularında 2020 veya 2021 yıllarında yapılan KPSS'den en az 70 puan almış olmak şartı ve YDS'den İngilizce dilinden puan almış olmak gerekiyor.

Başvuru Değerlendirmelerinde KPSS Puanının %70 ve YDS Puanının %30 u eses alınacak. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvurular alınacak olup değerlendirmede YDS Puanı 0 Olarak ele alınacak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

GİB sözleşmeli personel alımı başvuruları Haziran ayında gerçekleştirilecek. Adaylar başvurularını sadece İnternet ortamında olmak üzere e-Devlet şifresi ile yapacak. 

Başvuru Tarihleri: 13 - 24 Haziran 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim