Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere 3775 kişilik boşluk ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Yayımlanacak olan personel alımı ilanına göre Alımlar 5 farklı kadro ile yapılacak. 

Bildiğiniz üzere gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu 2021 yılı 8 bin 121 kişilik kadro ile sözleşmeli kadrolara ve sürekli işçi kadrolarına alım yapacağını açıklamıştı. İlgili açıklama şöyle:

Bu kapsamda Sözleşmeli Personel Alımı kadroları belli oldu. Peki hangi kadrolara alım yapılacak? Adaylardan aranacak şartlar ne olacak? detayları sizlere aktaruyoruz.

3775 Personel Alımı Kadro Dağılımı:

08 Nisan 2021 tarihli ve 2021/192 sayılı Kararın ekine göre İhdası uygun görülen sözleşmeli personel Pozisyonları Gençlik ve Spor Bakanlığının Taşra teşkilatına atanacak. Alımlar 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 4/B maddesine göre sözleşmeli olarak yapılacak. Bu kapsamda, 600 Gençlik Çalışanı, 50 Psikolog, 673 Spor Uzmanı, 652 Yurt Yönetim Personeli ve 2000 Antrenör alımı yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NE OLACAK?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

Özel olarak ise adayların en az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili alanlarından mezun olmuş olmaları ve 2020 yılında yapılan Kamu personeli Seçme Sınavından KPSSp3 puan türünden en az 50 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Gençlik ve Spor Bakanlığı başvurular ve ilan yayım tarihi hakkında herhangi bir açıklamada bulunmadı. Ancak ilanın bayramdan sonra yayımlanması beklenmektedir. Başvurular ve ilan hakkında bilgiye anında sahip olmak için İşni Olsa Mobil uygulamasını indirerek anında ilandan haberdar olabilirsiniz.

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim