Gelir İdaresi Başkanlığı personel alımı için resmi internet adresi üzerinde ilan yayımladı. 5 farklı alanda olmak üzere 145 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Alımlar Gelir İdaresi Başkanlığı Taşra ve merkez teşkilatında olmak üzere farklı şehirlerde sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4. maddesinin B fıkrasına göre istihdam edilmek üzere 5 farklı kadroda sözleşmeli perosnel alımı yapılacak.

145 Personel Alımı Başvuru Şartları Nelerdir?

  • 24 Sözleşmeli Tekniker,
  • 56 Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetli ),
  • 27 Sözleşmeli Destek Personeli ( Şoför ),
  • 27 Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 11 Sözleşmeli Avukat,

olmak üzere toplamda 145 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Başvuru için adaylardan bazı nitelikler talep edilecek. Bu nitelikleri sağlayan adayların başvurusu kabul edilecektir. Ayrıca söz konusu ilanlar farklı ilanlarla yayımlanmış olup farklı şehirlerde istihdam sağlanacak.

Kimler Başvuru Yapabilecek?

Gelir İdaresi Başkanlığının sözleşmeli personel alımı ilanına başvuru çin genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, şartları aranacak.

Başvuru özel Şartları Nelerdir?

GİB söz konusu alımını yapacağı pozisyonlar için özel olarak, KPSS, Eğitim, Yaş ve bazı belge ve meslek nitelikleri talep edeceğini bildirdi.

Yaş Şartı Nedir?

Yaş olarak memuriyette olduğu gibi adaylardan Sınavların yapılacağı yılın Ocak ayının ilk günü itibari ile ( 01 Ocak 2022 ) 35 yaşını doldurmamış olmak. Yani 01 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olmak gerekmektedir.

KPSS Şartı Nedir?

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lise için KPSSP94, Ön Lisans için KPSSP93 ve Lisans mezunu adaylar için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olan adaylar başvuru yapabilecekler.

Kadrosuna Göre Özel Başvuru Şartları Nelerdir?

Avukat Alımı Şartı:

Avukat alımları 4 farklı şehirde avukat alımı yapılacak. En az dört yıllık eğitim veren hukuk fakültesinden mezun olmuş olmak ve son başvuru tarihi ile avukatlık ruhsatnamesine sahip olmak gereklidir.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartı:

Güvenlik Görevlisi alımları 14 farklı şehirde 27 kişi alınacak. Üniversitelerin ön lisans seviyesinde mezun olmak ve Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamıĢ özel güvenlik görevlisi kimlik kartına sahip olmak ve 10/06/2004 tarihli ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanunun 10 uncu maddesinde yer alan diğer şartları taşımak gereklidir.

Şoför Alımı Şartları:

14 farklı şehirde 27 şoför alımı gerçekleştirilecek. Ön Lisans mezunu olmak şartı aranacak olup özel olarak ise Geçerlilik süresi dolmamıĢ D1 veya D sınıfı sürücü belgesine sahip olmak gerekir.

Hizmetli Alımı Şartları:

Hizmetli alımları 35 farklı şehirde olmak üzere taşra merkez teşkilatına gerçekleştirilecek. Başvuru şartı olarak Ortaöğretim kurumlarının herhangi bir alanından mezun olmak gerekmektedir.

Tekniker Alımı şartları:

16 farklı şehirde tekniker alımı yapılacak. Tekniker alımları, Elektrik, İnşaat, İklimlendirme, Tesisat ve Bilgisayar teknikerliği alanlarında yapılacak. Adayların ilgili bölümlerden Ön Lisans mezunu olmaları gerekmektedir.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak? Nasıl Başvuru Yapılır?

Gelir İdaresi Başkanlığının personel alımı başvuru süreci 13 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 22 Nisan 2022 tarihine kadar başvurular yapılacaktır. Başvuru şartlarını sağlayan adaylar başvurularını e-Devlet şifresi ile kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 13 - 22 Nisan 2022

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Başvuru süreci başladığında anında haberdar olmak için İŞİN OLSA mobil uygulamasını indirerek anında başvuru sürecinden haberdar olabilirsiniz. Öte yandan aşağıdaki bağlantılardan ilanların tam metinlerine ulaşabilirsiniz.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Sözleşmeli Tekniker Alımı İlanın Tam Metni

Sözleşmeli Destek Personeli ( Hizmetli )Alımı İlanın Tam Metni

Sözleşmeli Destek Personeli ( Şoför ) Alımı İlanın Tam Metni

Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı İlanın Tam Metni

Sözleşmeli Avukat Alımı İlanın Tam Metni