GİB personel alımı için geçtiğimiz günlerde ilan yayımlamıştı. Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Gelir İdaresi 2022 yılı için 145 kişilik kadro için 5 farklı ilan yayımlayarak 5 alanda sözleşmeli personel alımı gerçekleştirilecek. Başvuruların sona ermesi ile birlikte sonuçların açıklanacağı tarih beklenmeye başlanmıştı ve sonuçlar açklanıyor. İşin Olsa ekibi olarak yaptığımız detaylı araştırma sonucunda GİB 145 personel alımı sonuçları ne zaman açıklanacak? KPSS Taban puanı kaç oldu gibi bilgileri sizlere aktaracağız.

145 Sözleşmeli Personel Ataması Yapılacak!

GİB 145 sözleşmeli personel alımları Merkez ve Taşra teşkilatı olmak üzere 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 4/B maddesi gereğince sözleşmeli olarak Giriş sınavı ile alım yapılacak. Alımlar;

  • 24 Tekniker,
  • 27 Koruma ve Güvenlik Görevlisi,
  • 11 Avukat,
  • 56 Destek Personeli ( Hizmetli ),
  • 27 Destek Personeli ( Şoför ),

Kadroların da gerçekleştirilecek.

Başvuru Sonuçları Açıklandı!

Gelir İdaresi Başkanlığının yukarıdaki kadrolarda yaptığı personel alımları için sonuçlar açıklandı. 26 isan 2022 tarihi ile ve 27 Nisan 2022 tarihi ile gelen duyurulara göre sonuçlar duyurulmaya başlandı. Gelir İdaresi Başkanlığı sınav tarihleri ve aday isim listesi paylaşıldı.

31 Mayıs – 01 Haziran 2022 Tarihlerinde Yapılacak Sözleşmeli Koruma ve Güvenlik Görevlisi Giriş Sınavına Katılacak Adaylar ile Sınav Giriş Yeri İçin Buraya Tıklayınız.

02 - 03 Haziran 2022 Tarihlerinde Yapılacak Sözleşmeli Destek Personeli (Şoför) Giriş Sınavına Katılacak Adaylar ile Sınav Giriş Yeri İçin Buraya Tıklayınız.

30 Mayıs 2022 Tarihinde Yapılacak Sözleşmeli Avukat Giriş Sınavına Katılacak Adaylar ile Sınav Giriş Yeri İçin Buraya Tıklayınız.

Şimdilik sadece bu üç kadro için açıklama geldi. Dİğerleri açıklandığında İşin Olsa uygulaması üzerinden paylaşılacaktır.

Başvuru Değerlendirmesi Nasıl Yapıldı?

KPSS puanı ile yapılan başvurularda da değerlendirme için KPSS Puanı kullanılacak. Bu kapsamda farklı kadrolardaki alımlar için adayların başvuru yaptıkları şehir ve Kontenjana göre yapılacak KPSS Puan sıralaması ile en yüksek puandan en düşük puana kadar sıralama ile adaylar belirlenerek sözlü sınava katılacaklardır.

KPSS Taban Puan Açıklandı!

Avukat Alımı Taban KPSS Puanı: İstanbul ili için sınava girmeye hak kazanan 24'üncü adayın puanı 89,78116

Şoför Alımı Taban KPSS Puanı: Rize ili için sınava girmeye hak kazanan 6'ncı adayın puanı 76,57183

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Taban KPSS Puanı: İstanbul ili için sınava girmeye hak kazanan 33'üncü adayın puanı 75,34985

Aralığında puanlar bekleniyor.

Sözlü Sınav Tarihleri ve Konuları Netleşti!

Her kadro için farklı tarihlerde sözlü sınav yapılacak. Tek aşamalı yapılacak sözlü sınav konuları ise; genel yetenek, genel kültür ile istihdam edileceği alana ilişkin mesleki konulardan oluşmaktadır.

Pozisyonuna göre sınav tarihleri ise,

Tekniker alımı için, Sözlü sınav 9 – 10 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Destek Personeli ( Hizmetli) alımı için, Sözlü sınav 6 – 8 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Destek personeli ( Şoför ) alımı için Sözlü sınav 2 – 3 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı İçin, Sözlü sınav 31 Mayıs - 1 Haziran 2022 tarihleri arasında Ankara’da yapılacaktır.

Avukat Alımı için, Sözlü sınav 30 Mayıs 2022 tarihinde Ankara’da yapılacaktır.

Başvuru Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar tarafından beklenen başvuru sonuçları için tarihler netleşti. GİB personel alımı ilanları ayrı ayrı yayımlandığı gibi her pozisyon için ayrı bir duyuru resmi İnternet adresi üzerinden duyurulacaktır.

Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların isimleri ile söz konusu adayların nerede sınava gireceklerine ilişkin listeler, sözlü sınav tarihinden en az 10 gün önce açıklanacak. Yani 15 Mayıs 2022 tarihinden sonra sonuçlar açıklanmaya başlanacak.

BAŞVURU SONUÇLARNDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

İşin Olsa İnstagram >>>>> BURAYA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

İLANIN İNCELEMEK İSTEYENLER İÇİN İLGİLİ HABER: Gelir İdaresi Başkanlığı 145 Sözleşmeli Personel Alımı İlanı