Gaziantep Üniversitesi Sözleşmeli Personel Alımı yapacak. 17 Mayıs 2021 tarihi ile yayımlanmış olan Personel Alımı ilanına göre Gaziantep Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu Sağlık Personeli Alımı yapacak. İlana başvuru süreci başlamış olup ilan hakkında detayları siz değerli okurlarımız ile paylaşacağız.

MEZUNİYETE GÖRE ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Lise Mezunu: 35 Hemşire

Ön Lisans Mezunu: 16 Sağlık Teknikeri, 1 Röntgen Teknisyeni,

Lisans Mezunu: 50 Hemşire, 1 Diğer Sağlık Personeli, 1 Fizyoterapist, 2 Eczacı

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Başvuru yapacak adaylarda, öğrenimle ilgili koşullar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesindeki aşağıda belirtilen genel şartlar aranır. Bu kapsamda,

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Taksirli Suçlar hariç olmak üzere; affa veya zaman aşımına uğramış yahut para cezasına çevrilmiş veya ertelenmiş, hükümlülüklerine ilişkin kayıtları adli sicilden çıkarılmış olsa bile, bir cürümden hükümlü bulunmamak veya soruşturma altında olmamak,
  • Başvuru tarihi itibariyle en az (18) yaşını tamamlamış olmak,
  • Erkek adaylar için askerlik hizmetini yapmış, muaf veya tecilli olmak,
  • 657 sayılı Kanununun 53'üncü maddesi hükümleri saklı kalmak kaydıyla görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı veya vücut sakatlığı ile engeli bulunmamak,
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi gereğince, "sözleşmeli olarak istihdam edilenler, hizmet sözleşmesine aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu Kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı feshetmeleri halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kuramların sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilemezler." hükmü uyarınca başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Daha önceden kurumumuzda çalışırken kurumumuzca iş akdi fesih edilenlerle, kendi isteği ile görevinden istifa edenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.
  • KPSS (B) grubu sınavlardan lisans mezunları için 2020 KPSSP3, önlisans mezunları için 2020 KPSSP93, lise mezunları için ise 2020 KPSSP94 puanı esas alınacaktır.(Eczacı pozisyonu hariç)
  • Gerçeğe aykırı belge verenler ya da beyanda bulunanlar veya eksik evrak verdiği sonradan tespit edilenler ile istenen belgeleri ibraz edemeyenlerin başvuruları geçersiz sayılacak, sözleşmesi yapılmış olsa dahi iptal edilecek, hakkında yasal işlem yapılacaktır.
  • Eczacı pozisyonuna müracaat eden adayların 6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun'un 2. 3 ve 4'üncü maddelerinde belirtilen şartları taşıması gerekmektedir.
  • Başvuracak adayların, başvurduğu nitelik kodunun karşısında yer alan aranılan niteliklerin tamamını taşıyor olması ve bunu belgelendirmeleri gerekmektedir.
  • 2020 yılı KPSS sınavına girmiş olmak. (Lisans mezunları için KPSS P3, Önlisans mezunları için KPSS P93, lise mezunları için ise 2020 KPSSP94) Adayların 2020 yılı KPSS puanının, başvurduğu nitelik kodunda aranan öğrenim şartına uygun olması gerekmektedir.)
  • Herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan, emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.
  • Nöbet usulü çalışmaya engel bir durumun bulunmaması.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

İlan için başvurular ilanın yayımlanması ile birlikte başlamıştır. Adaylar başvurularını 17 - 31 Mayıs 2021 tarihleri arasında istenen belgeler ile birlikte şahsen gerçekleştirmeleri gerekmektedir. İlan hakkında daha detaylı bilgi almak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim