28 Temmuz 2020 tarihli yayımlanan ilanlara göre Fırat Üniversitesi bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak üzere alım yapacak. Bu kapsamda Fırat Üniversitesi 362 personel alımı için kadro dağılımını ve mezuniyete göre dağılımı açıkladı. Peki kimler başvuru yapabilecek? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? İşte tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Fırat Üniversitesi 362 kişilik kadro ile lise, ön lisans ve lisans mezunu sözleşmeli Sağlık Personeli Alımı Yapacak. Mezuniyete göre kadro dağılımı şöyledir.

Lise Mezunu Alım Kadroları: 26 Hemşire, 1 Ebe alınacak.

Ön Lisans Mezunu Alım Kadroları: 44 Sağlık Teknikeri, 14 Laborant, 10 Diğer Sağlık Personeli ve 10 Röntgen Teknisyeni alınacak.

Lisans Mezunu Alım Kadroları: 5 Eczacı, 5 Fizyoterapist, 3 Psikolog, 3 Diyetisyen, 5 Biyolog, 224 Hemşire, 14 Ebe Alınacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

a) Türk Vatandaşı olmak,

b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

d) Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya erteletmiş olmak,

e) 657 sayılı Kanunun 53. madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek vücut veya akıl hastalığı bulunmamak,

ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Herhangi bir Kurumda 4/B sözleşmeli olarak istihdam edilenlerden; hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmelerinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç, sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren en az bir yıl geçmiş olmak.
  • Eczacı unvanı hariç, 2018 yılında yapılmış olan KPSS'den lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden puan almış olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almıyor olmak.

Ayrıca aşağıdaki tablodaki eğitim niteliklerinin de taşınıyor olması gereklidir.

BAŞVURULAR NE ZAMAN VE NASIL YAPILACAK?

Fırat Üniversitesi sözleşmeli personel alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 28 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başladılar. Bu kapsamda adaylara verilen 15 günlük sürede başvuruların yapılması gereklidir. Yani en geç 11 Ağustos 2020 tarihine kadar başvurularını gerçekleştirmeleri gereklidir. 

Başvurular sadece online olarak personelilan.firat.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır. Adaylar başvurularını şahsen veya posta yolu ile yapamazlar.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim