Fırat Üniversitesi personel alımı yapacak. Yayımlanan ilana göre 362 kişilik boş kadro ile sözleşmeli olarak personel alımı yapılacak. Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu kapsamında sağlık personeli alınacak. Başvuru süreci 28 temmuz 2020 tarihinde başlamış olup hala devam etmektedir. Peki kimler başvuru yapabilecek? Özel ve Genel şartlar nedir? İşte detaylar.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

Fırat Üniversitesi bünyesine lise, ön lisans ve lisans mezunu 362 kişilik boş kadro ile 5 Eczacı, 5 Fizyoterapist, 3 Psikolog, 3 Diyetisyen, 5 Biyolog, 15 Ebe, 44 Sağlık Teknikeri, 14 Laborant, 10 Diğer Sağlık Personeli, 10 Röntgen Teknisyeni ve 250 Hemşire alımı yapılacak.

GENEL VE ÖZEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Fırat Üniversitesi adaylardan genel olarak, 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi şartlar aranacak.

Özel olarak ise adaylardan KPSS, Eğitim ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak gibi şartlar aranacak.

KPSS Şartı: 2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden puan almış olmak gibi şartlar aranacak.

Eğitim Şartı: Adaylar en az lise mezunu, Ön Lisans ve Lisans mezunu olmaları gerekldir. Bu kapsamda eğitime  göre kadro dağılımı şöyledir.

BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!

Adaylar başvurularına 28 Temmuz 2020 tarihi itibari ile başlamış olup en geç 11 Ağustos 2020 tarihine kadar devam edeceklerdir. Başvurular sadece istenen belgeler ile birlikte Üniversitenin resmi İnternet adresi olan personelilan.firat.edu.tr adresi üzerinden yapılacaktır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER:

1 - Yabancı Dil Puanı Sonuç Belgesi (Eczacı kadrosuna başvuran adaylardan istenmektedir.)

2 - Vesikalık Fotoğraf (Bütün Adaylar sisteme yükleyecektir)

3 - Sertifika (Sadece sertifika şartı olan kadrolara başvuran adaylardan istenmektedir.)

4 - Görev/Hizmet belgesi (Sadece mesleki deneyim şartı olan kadrolara başvuran adaylardan istenmektedir. Bu kadrolara başvuran adaylar görev yapmış oldukları 3. basamak Kamu Hastanelerinin Başhekimliğinden alacakları Başhekim, Başhekim Yardımcıları veya Hastane Müdürünün imzaladığı resmi belgeyi sisteme yükleyecektir.)

Editör: TE Bilisim