Fırat Üniversitesi geçtiğimiz personel alımı için ilan yayımlamıştı. Yayımlanan ilana göre Fırat Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda sözleşmeli olarak personel alacak. Ayrıca adyalara herhangi bir sınav veya mülakat yapılmayacak. Başvurular 28 Temuz 2020 ile 11 Ağustos 2020 tarihleri arasında alındı. Şimdi ise yüzlerce aday sonuçların açıklanmasını bekleyecek. Fırat Üniversitesi bu yönde duyuru yaptı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak? Kimlerin başvurusu geçerli olacak? İşte detaylar.

362 PERSONEL ALINACAK!

başvuru yapan yüzlerce aday içerisinden sadece 362 kişi seçilecek. Bu bağlamda değerlendirme sonrası Fırat Üniversitesi 250 Hemşire, 1 Ebe, 44 Sağlık Teknikeri, 14 Laborant, 10 Diğer Sağlık Personeli, 10 Röntgen Teknisyeni, 5 Eczacı, 5 Fizyoterapist, 3 Psikolog, 3 Diyetisyen, 5 Biyolog alımı yapılacak.

KİMLERİN BAŞVRULARI GEÇERLİ SAYILACAK!

Başvuru yapan adaylar öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gerekliydi. Sonrasında adayların 2018 yılı KPSS'den lise, ön lisans ve lisans seviyesinde puana sahip olmaları gerekmekydi. Ayrıca Nöbet usulü çalışmayı ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olan adayların başvuruları geçerli sayılacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için 2018/KPSS P94, önlisans mezunları için 2018/KPSS P93 ve lisans mezunları için 2018/KPSS P3 puan türüne bakılarak değerlendirme yapılacaktır. Adayların puanlarının eşit olması halinde mezuniyet tarihi önce olan, bunun da eşit olması halinde doğum tarihi büyük olan adaya öncelik tanınacaktır.

SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Atanmaya hak kazanan adayların isim listeleri, işe başlamaları için gerekli evrakların teslim edileceği yer ve zaman, başvuru bitim tarihi itibariyle en geç 20 gün içerisinde www.firat.edu.tr web adresinde ilan edilecektir.

Bu kapsamda başvurular 11 Ağustos 2020 tarihi ile sona ermiş olup en geç 31 Ağustos 2020 tarihine kadar açıklanacak.

SONUÇLARDAN HABERDAR OLMAK İÇİN İŞİN OLSA MOBİL UYGULAMASINI İNDİRİNİZ.

Editör: TE Bilisim