Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımanmış olan personel alımı ilanına göre Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Yüksek maaş ile istihdam edilmek üzere sözleşmeli Bilişim Personeli alımı gerçekleştirilecektir. Söz konusu alımlar 6 kişilik boş kadro ile farklı alanlarda gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi ve Dağılımı Nedir?

  • 1 Kıdemli Ağ Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kıdemli CBS Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Veri Tabanı Yönetimi Uzmanı,
  • 1 Proje Yöneticisi,

Başvuru Şartları Ne Olacak?

Bakanlık sözleşmeli personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bu kapsamda " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" gibi nitelikler aranacak.

Ayrıca Özel Olarak ise;

Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin Yazılım mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinin herhangi bir birinden mezun olmuş olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

KPSS Puanı Olmayan Adaylarda Başvuru Yapabilecek?

Söz konusu kurumun ilanına başvuru yapacak adayların KPSS puanına ihtiyacı var ancak. KPSS olamayan adayların da puanı 70 Puan olarak ele alınacak. Ancak %70 KPSS ve %30 YDS olması gerekiyorken KPSS siz başvurularda %70 KPSS ve %0 YDS puanı uygulanacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Bakanlığın sözleşmeli bilişim personeli alımı başvurusu Nisan ayında alınacak. Başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden alınacak.

Başvuru Tarihleri: 3 - 14 Nisan 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/

İLANIN TAM METNİ