Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gelen ilana göre 2020 yılı için personel alımı yapılacapı bildirildi. Bu kapsamda Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak için 2020-2 kapsamında sözleşmeli olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında alım yapacak.

KADRO BİLGİLERİ NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü 657 Sayılı DMK 4/B maddesine göre Havacılık Dairesi Başkanlığında görevlendirmek üzere 1 kişilik kadro ile sözleşmeli pilot alımı yapacak. Erkek ve Kadın adayların başvuru yapabileceği ilgili ilan için adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Emniyet Genel Müdürlüğü adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler kapsamında, Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi nitelikler aranıyor.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

EGM Pilot adaylarından eğitim olarak Pilot Lisansına sahip olmak.

Teknik Özellik olarak, Pilot olarak minimum 1000 saat Helikopter uçuşu bulunmak. [Tercihen S-70 veya taarruz helikopter tip intibakı bulunmak]

Sağlık açısından ise, Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3’ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

BAŞVURULAR:

EGM pilot alımı başvuruları 16 Mart 2020 tarihinde başlayacak olup en geç 20 Mart 2020 tarihine kadar başvuru alınacaktır. Bu yönde adaylar başvurularını bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

ilanın tam metnine ulaşmak için Buraya Tıklayınız.

Editör: TE Bilisim