Emniyet Genel Müdürlüğü personel alımı ilanı yayımlandı. 2022 yılı İlk personel alımı ilanı gelmiş olup Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli perosnel alımı yapacağını bildirdi. Bu kapsamda EGM kadrolu ve sözleşmeli olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunu kapsamında görevlendirmek üzere merkez ve taşra teşkilatındaki eksikliği gidermek için Avukat Alımı ilanı yayımladı. Ayrıca KPSS siz Personel Alımı yapılacak olup adaylardan aranan nitelikleri ve kontenjan bilgisini sizlerle paylaşacağız.

Tam Zamanlı ve Kısmi Zamanlı Sözleşmeli Personel Alımı Yapılacak!

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği gidermek için 4 kişilik kadro ile personel alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Kısmi Zamanlı ve Tam zamanlı olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, 

EGM 4 Kişilik kadro ile Avukat Alımı Yapacak olup Kadın Erkek adayların başvuru yapabileceğini bildirdi. Bu kapsamda alımlar,

Kısmi Zamanlı olarak, İstanbul'da 2 Kişi ve Ankara Hukuk Müşavirliğinde 1 Kişi alınacak.

Tam Zamanlı olarak ise 1 Ankara Hukuk Müşavirliğine yapılacak.

Başvuru Genel ve Özel Şartları Nelerdir? Kısmı ve Tam Zamanlı Farkı Nedir?

EGM alımını yapacağı sözleşmeli personel adayından genel olarak " 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri sağlıyor olmak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, EGM sağlık yönetmeliğindeki şartları sağlıyor olmak " şatları aranacak.

Ayrıca Özel Olarak adaylardan Kısmi ve Tam Zamanlı olanlardan aynı şartlar aranacak. Buna göre;

  • Hukuk fakültesi mezunu olmak,
  • Staj süresi har,iç olmak üzere en az 3 yıl tecrübeli olmak,
  • 1 Ocak 2022 tarihi ile 18 yaşını tamamlamış ve 45 yaşından büyük olmamak,
  • Avukatlık Ruhsatnamesine sahip olmak,

şartları aranacak olup Erkek veya Kadın adaylar başvuru yapabileceklerdir.

KPSS Şartı Aranmayacak!

6/6/1978 tarih ve 7/15754 sayılı “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın Ek 2 nci maddesine 30/6/2014 tarih ve 2014/6576 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile eklenen “Emniyet Genel Müdürlüğünde bu esaslar kapsamında istihdam edilmek üzere alınacak tam zamanlı avukat unvanlı sözleşmeli personel pozisyonları için sınav şartı aranmaz…” hükmü kapsamında adaylardan merkezi sınav puanı şartı aranmayacaktır.

Başvurular Nisan Ayı İçerisinde Alınacak!

EGM Sözleşmeli personel alımı başvuruları 25 Nisan 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 4 gün içerisinde gerçekleştirilmesi gereklidir. Başvurular sadece aşağıdaki bağlantı adresi üzerinden Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 25 - 29 Nisan 2022 tarihleri arasında.

Başvuru Adresi: https://www.turkiye.gov.tr/emniyet-kariyer-kapisi-kamu-ise-alim

İLANIN TAM METNİ