Devlet Personel Başkanlığı üzerinde yayımlanmış olan ilana göre Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere perosnel alım ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Emniyet Teşkilatında Emniyet Hizmetleri Sınıfı Dışında Görevli Kadrolu ve Sözleşmeli Personel Yönetmeliği çerçevesinde, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/B maddesi kapsamında Sınav Komisyonunca yapılacak sözlü ve/veya uygulamalı sınav sonucuna göre Sözleşmeli Pilot unvanında Havacılık Dairesi Başkanlığına 1 (bir) Uçak Pilotu alınacaktır.

BAŞVURU GENEL ŞARTLAR NEDİR?

- 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

- Atanmak istediği unvanla ilgili olarak EK-1’de belirtilen şartları taşımak,

- Ülke genelinde çalıştırılmayı ve tüm uçuşlarda görevlendirilmeyi kabul etmek,

- Sözlü ve/veya uygulamalı sınavda başarılı olmak,

- Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonuçları olumlu olmak. (Yapılacak sözlü/uygulamalı sınav sonucu başarılı olan ve Emniyet Teşkilatına atanmaya hak kazanan adaylardan istenilecek)

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

1-Pilot olarak minimum 5000 saat çift motor sabit kanat uçuşu bulunmak

2-Tip intibak öğretmeni olmak. (TRI Type Rating Instructor)

3-1. Pilot (Kaptan) statüsünde olmak.

SAĞLIK ŞARTI:

Sağlık şartları Uluslararası Sivil Havacılık Teşkilatı’ nın (ICAO) Annex1’ deki ve JAR FCL-3’ deki ticari pilot şartlarına uygun olmak. (Adaylar SINIF 1-UÇUŞA ELVERİŞLİDİR sağlık kurulu raporunu, ilgili hastanelerden kendi imkânları ile temin edeceklerdir. (Sözlü ve/veya uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar sınava gelirken yanında getirmesi gerekmektedir.)

BAŞVURULAR:

Emniyet Genel Müdürlüğü personel laımı başvuru süreci 17 Şubat 2020 tarihi itibari ile başlayacak ve en geç 21 Şubat 2020 tarihine kadar başvuruların yapılması gerekmektedir. Bu kapsamda başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru belgeleri ile birlikte bulundukları illerin İl Emniyet Müdürlüğü Personel Şube Müdürlüğüne bizzat başvuracaklardır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim