Diyanet İşleri Başkanlığı az önce yayımladığı duyuruya göre bünyesindeki ekssikliği karşılamak üzere sözleşmeli personel alımı yapacak. Söz konusu yayımlanmış olan ilana göre Başkanlık taşra teşkilatında bulunan eksikliği karşılamak üzere Vaiz Alımı yapılacağını bildirdi.

Vaiz alımları bazı nitelikler doğrultusnda yapılacak. Bunların içerisinde KPSS, Eitim genel şartlar aranacak.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 yılı Vaiz alımları için 265 kontenjan açıldı. Taşra teşkilatına personel alımları ise KPSSP124puan türü ile Dört Yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak gereklidir.

Vaiz Alımı Sınav İle Yapılacak! Sınava 795 Aday katıtlacak!

Diyanet İşleri Başkanlığından gelmiş olan Vaiz Alımı ilanına göre başvuru sonrası adaylara sınav yapılacaktır. Sınav sözlü olarak Ankara'da yapılacaktır.

Sözlü sınava adayların KPSS Puanı ele alınacak hapılacak sıralama ile kadro sayının 3 katı aday katılacak. Bu kapsamda KPSS puanı başarılı olan 795 Vaizlik alımı yapılacak.

æVaiz Alımı Sınav Konuları Nedir?

a) Kur’an-ı Kerim (kıraat, anlam ve tefsir) (30 puan),

b) Arapça (30 puan),

c) Dini bilgiler (hadis, fıkıh, kelam, İslam tarihi ve İslam ahlakı) ve hitabet (30 puan),

d) Başkanlık ve Devlet memurları ile ilgili mevzuat (10 puan).

Sınava Katılma Şartları Nelerdir?

Diyanet İşleri Başkanlığı Sözleşmeli personel alımı için adaylardan gene olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel Olarak ise,

2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP 124 puan türünden en az 60 puan almış olmak, Bayan olmak, Hala Diyanet İşleri Başkanlığından çalışmıyor olmak, En az dört yıllık dini yükseköğretim mezunu olmak, Görevini ( Vaizlik ) yapmasına engel olabilecek herhangi bir engeli olmamak,Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’nde yer alan ortak nitelik şartını taşımak şartları aranacaktır.

Başvurular Ne Zaman Başlayacak

DİB personel alımı başvurular 28 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 11 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvuruda bulunacak olan adaylar. İlgili tarihler tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacaktır. Adayların öğrenim durumları elektronik ortamda tespit edilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim