Dışişleri Bakanlığı Personel alımı için ilana çıktı. Yurtdışında KPSS siz Personel alımı yapılacak. Alımlar Los Angeles Başkonsolosluğuna yapılacak. Sınav ile yapılacak alımlarda yaş şartıd adayların beklentisi gibi 41 olarak bildirildi. Los Angeles Başkonsolosluğu bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli olarak 1 Sekreter Alımı yapacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Dışişleri Bakanlığına başvur için adayların bazı nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. 41 yaşını tamamlamamış, Çok iyi derecede ingilizce ve Türkçe bilen ve Bilgisayar kullanmayı bilen adaylar başvuru yapabilecek.

Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, En az Lise ve dengi okul mezunu olmak, Her türlü İklim şartlarında taşımayı kabul etmiş olmak şartlarını taşıyanlar başvuru yapacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Los Angeles Başkonsolosluğu sözleşmeli personel alımı başvuruları başladı. 2 Kasım 2021 tarihinde başlayan başvurular en geç 17 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece Kariyer kapısı üzerinden gerçekleştireceklerdir.

SINAV YAPILACAK!

Başvuru şartlarına göre başvurusu kabul edilen adaylara yazılı ve Sözlü sınav yapılacak. Yazılı Yeterlilik Sınavı: Yazılı eleme sınavı 2 Aralık 2021, Perşembe günü saat 14:00’de  T.C. Los Angeles Başkonsolosluğu’nda yapılacaktır.

Yazılı yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar 9 Aralık 2021, Perşembe günü saat 14:30’da Başkonsolosluğumuzda yapılacak sözlü ve uygulamalı yarışma sınavına davet edileceklerdir.

BAŞVURU EKRANI