Dışişleri Bakanlığı personel alım ilanı yayımlandı. Resmi Gazetede 6 Mart 2023 tarihi ile yayımlanmış olan ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği gidermek için farklı kadrolarda 9 sözleşmeli bilişim personeli alımı yapacak. Alımlar Bakanlığın Merkez teşkilatına olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Kontenjan Bilgisi Nedir?

  • 1 Kıdemli Yazılım Yöneticisi,
  • 5 Yazılım Geliştiricisi,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 2 Sistem Uzmanı,

Başvuru Şartları Nelerdir?

Dışişleri Bakanlığının memur alımı ilanı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak" şartları aranacak.

KPSS Puan Şartı Nedir? KPSS siz Başvuru Yapılır mı?

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımında KPSS ve YDS şartı aranacak. Bu yönde adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Yabancı dil sınavından ise İngilizce seviyesinde puan almış olmak gerekmektedir.

KPSS Siz Başvuruda alınacak. Adayların puanı 70 olarak ele alınacaktır.

Ancak Değerlendirmelerde KPSS ile başvurularda %70 KPSS ve %30 YDS puanı ele alınacakken,

KPSS siz yapılan başvuruların değerlendirmelerinde ise %70 KPSS ve %0 YDS puanı hesaplanacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı başvuruları 10 Mart 2023 tarihi ile başlayacak olup en geç 27 Mart 2023 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular sadece Kariyer adresi üzerinden gerçekleştirilecektir.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim