Dışişleri Bakanlığıından az önce gelen ilana göre bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı kadrolarda personel alımı yapacağını bildirdi. Bakanlık farklı kadrolarda olmak üzere yazılı ve sözlü olarak 12 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapılacak.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

  • 1 KIDEMLİ AĞ YÖNETİCİSİ,
  • 2 YAZILIM GELİŞTİRİCİ,
  • 3 SİSTEM UZMANI,
  • 1 GÜVENLİK UZMANI,
  • 5 YAZILIM GELİŞTİRİCİ, 

BAŞVURU ŞARTLARI:

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. özel olarak ise alım yapılacak alanlarda adayların meslek bilgisi sahibi ve gerekli eğitimi almış olmak gereklidir. Ayrıca En az dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

KPSS Lİ KPSS SİZ ALIM YAPILACAK!

Dışişleri Bakanlığına personel alımı için adaylardan KPSS şartı talep edilecek. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabileceği açıklandı.

KPSS İle Başvuru yapacakların P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları ve YDS den İngilizce dilinden puan almış olmaları gereklidir.

KPSS Puanı olmayanlar ise puanı 70 olarak ele alınacak ancak değerlendirmelerde YDS puanı 0 olarak ele alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları 5 Kasım 2021 Cuma günü başlayacak ve 19 Kasım 2021 Cuma günü saat 23:59:59’da sona erecektir. Adaylar e-Devlet üzerinde Dışişleri Bakanlığı -Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden giriş yaparak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim