Dışişleri Bakanlığı geçtiğimiz günlerde yayımladığı personel alımı ilanına göre bünyesindeki eksikliği giderebilmek için ilan yayımlamıştı. Söz konusu ilana göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği giderebilmek için farklı kadrolarda Sözleşmeli Bilişim personeli Alımı yapacak.

Alımlar, 1 Kıdemili Ağ Yöneticisi, 2 Yazılım Geliştirici, 3 Sistem uzmanı, 1 Güvenlik Uzmanı ve 5 Yazılım geliştirixi olmak üzere toplamda 12 Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı yapılacak.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Söz konusu Dışişleri Bakanlığı bilişim personeli alımı ilanına başvuru için adaylar elektronik ortamda başurularına başladı. En geç 19 Kasım 2021 tarihine kadar başvuru alınacak. Başvurular aşağıdaki bağlantı sayesinde elektronik ortamda yapılacak.

BAŞVURU EKRANI

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyan adaylar başvuru yapabilecekler. Ayrıca dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmuş olmaları gerekmektedir. Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak şartları aranacak.

KPSS VE YDS DETAYI NEDİR?

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı başvuruları için Adayların KPSS ve YDS puanına ihtiyacı olması gerekmektedir. Bu yönde adayların 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesindeki en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Aynı zamanda Yabancı Dil Sınavından İngilizce dilinden puana sahip olmaları gerekmektedir. 

Ayrıca KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecek. Ancak değerlendirmelerde KPSS Puanı %70 olarak ele anacakken YDS Puanı 0 olarak değerlendirlilecektir. Bu yönde KPSS Puanı ve YDS Puanı ile başvuru yapan adaylar daha kazançlı olacaktır.