Dışişleri Bakanlığı  her sene kendi bünyelerinde istihdam etmek üzere Kamu Personeli Seçme Sınavı şartlı ve şartsız olmak üzere çok sayıda personel alımı gerçekleştirmektedir olanlar hakkında ilanlar Dışişleri Bakanlığı tarafından hazırlanmakta ve kamuoyuna duyurulmaktadır.  Dışişleri Bakanlığı bünyesinde bulunmakta olan büyükelçilikler için personel alım ilanları Dışişleri Bakanlığı tarafından ilan edilmektedir yeni yayınlanan ilan ile Hartum Büyükelçiliği  için en az lise mezunu olmak üzere sözleşmeli personel alımı yapılacak Peki toplam kaç memur alınacak ve başvuru yapacak olan adayların sahip olması gerektiği nitelikler nelerdir.

Kimler Başvurabilir

Dışişleri Bakanlığı Hartum Büyükelçiliği sözleşmeli memur alımı yapacak peki alımı ilanına başvuracak olan adayların sahip olması gerektiğini nitelikler nelerdir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Sınav tarihi itibariyle 46 yaşından gün almamış olmak,
En az lise ve dengi okul mezunu olmak
Bütün iklimlerde istihdam edebilecek sağlığa sahip olmak
6 aydan fazla hapis yatmamış olmak.
Çok iyi derecede Arapça ve Türkçe bilmek
Bilgisayar ve daktilo bilmek
Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak

Yukarıda belirtilmiş olan nitelikler Dışişleri Bakanlığı Hartum Büyükelçiliği tarafından aranmaktadır. Bu niteliklere sahip olan adaylar 30 Ocak 2017 ile 10 Şubat 2017 tarihleri arasında başvurularını yapabilir başvuru yapmak isteyen adaylar Aşağıdaki resmi bildiriyi inceyelerek gerekli müracaatlarını yapabilirler.

Resmi Bildiri İçin Tıklayınız
Editör: TE Bilisim