Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) 12 Eylül 2017 tarihli yapmış olduğu duyurusuna göre bünyesindeki personel eksikliğini karşılamak amaçlı taşra teşkilatına 10 kişilik boş kadro ile personel alımı yapacak. Buna göre Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) bünyesine Asistan Hava Trafik Kontrolörü alacak. Adaylardan Kamu Personeli Seçme Sınavı şartı aranacaktır. Başvuruda bulunana adaylar sonradan Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) tarafından yapılacak duyuru ile liste de adı geçen adaylar sınava davet edilecektir. Adaylara ayrıca yazılmayacak olup www.dhmi.gov.tr adresinden ilan edilecektir. Söz konusu ilanda sınav tarihi, yeri ve saati belirtilecektir.

ADAYLARDAN ARANACAK ŞARTLAR NELERDİR?

Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) bünyesine alımını yapacak olduğu 10 kişilik sözleşmeli personel ile adaylardan bazı nitelikler aramaktadır. Bunlar şöyledir; Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasından olumlu sonuç alabilmek ve herhangi bir suç hükümlüüğü olmamak şartları aranır. Bunlar dışında,

Özel Şartlar: dört yıllık eğitim veren üniversitelerin yüksek okul mezunu olmak, Geçerli bir hava trafik kontrolör lisansına sahip olmak, ICÂO ANNEX'l kriterlerine uygun "Hava Trafik Kontrolörü olur" ibareli sağlık raporu almak ve Türkçe ve ingilizce dilinde geretiği yerde yanlış anlaşılacak kadar heyecan sahibi olmamak.

KPSS Şartı Aranıyor: Devlet Hava Meydanları ( DHMİ ) alım yapacak olduğu boş kadro için adaylardan KPSS şartı aramaktadır. Adaylar ÖSYM tarafından 2016 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP3 puan türünden en az 70 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak adaylar, 13 Eylül 2017 tarihi ile 25 Eylül 2017 tarihleri arasında başvurularını gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Başvurular, DHMİ Genel Müdürlüğü İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığında olacak şekilde şahsen veya posta yoluyla başvuracaklardır. Postadaki gecikmelerden dolayı kuruluşumuz sorumlu olmayacaktır. Son başvuru tarihi saat 17.30’dan sonra Kuruluşumuza intikal eden başvurular kabul edilmeyecektir. İlanın tam metnine ulaşmak isteyen adaylar aşağıdaki bağlantıyı kullanarak başvuru yapabilirler.

İlanın Tam Meni

Editör: TE Bilisim