Danıştay Başkanlığı personel alımı için ilan yayımladı. Geçtiğimiz gün yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Danıştay Başkanlığı bünyesine KPSS Puanu ile veya KPSS Puanı Olmadan Sözleşmeli perosnel alımı yapacak. Başvuru süreci başlamış olan ilan hakkında detayları sizlerle paylaşıyor olacağız.

SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALIMI YAPILACAK!

Danıştay Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere Sözleşmeli 5 Bilişim Personeli Alımı yapılacak. Buna göre, 1 Sistem Uzmanı, 2 Java Yazılım Geliştirme Uzmanı ve 2 Yazılım Geliştirme Uzmanı alınacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

Danıştay Başkanlığının personel alımı için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Bunun dışında askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek şartları aranacak.

KPSS DETAYI NEDİR?

Adaylardan genel şartlar dışında KPSS Şartı aranacaktır. Bu Kapsamda 2020 yılında yapılmış olan KPSS'den Lisans seviyesinde KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir. Ancak KPSS Puanı olmayan adaylarda başvuru yapabilecekler. KPSS siz başvuru yapan adayların puanı 70 olarak ele alınacak olup Yabancı Dil Sınavı puanı 0 olarak ele alınacak.

DEĞERLENDİRMELER NASIL OLACAK?

Bildiğiniz üzere Bilişim Personeli Alımlarından adayların KPSS ve YDS puanları ele alınacak değerlendirmeler yapılıyor. Bu kapsamda KPSS puanın %70 i ve YDS puanın %30 u ele alınarak yapılan sıralamaya göre en yüksek puandan en düşük puana kadar yapılan sıralamalar adayarın sınava katılımlarıı belirliyor.

BAŞVURU SÜRECİ BAŞLADI!

Danıştay Başkanlığı personel alımı başvuruları 12 Temmuz 2021 tarihi ile başladı. En geç 30 Temmuz 2021 tarihine kadar yapılacak başvurular geçerli sayılacaktır. Bu kapsamda adaylar başvurularını sadece Danıştay Başkanlığı Personel ve Eğitim Müdürlüğü (Dumlupınar Bulvarı No: 149 Eskişehir Yolu 10. Km Çankaya/Ankara) adresine şahsen başvuru yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU BELGELERİ NEDİR?

a) www.danistay.gov.tr’de yer alan başvuru formu (fotoğraflı).

b) KPSSP3 puanını gösteren, üzerinde doğrulama kodu bulunan KPSS sonuç belgesi.

c) Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından (YDS) alınan puanı veya buna denkliği Yüksek Öğretim Kurulunca kabul edilen sınavlarda alınan puanı gösteren, üzerinde doğrulama kodu bulunan sonuç belgesi.

d) Lisans diploması aslı veya okul ya da noter onaylı sureti veya e-Devletten alınan ve doğrulama kodu bulunan mezun belgesi, (eğitimini yurtdışında tamamlamış olanların diploma denklik belgesinin onaylı örneği).

e) Erkek adaylar için askerliğini yaptığına, ertelettiğine ya da muaf olduğuna dair belge.

f) Genel şartların (d) bendinde belirtilen mesleki tecrübeyi gösterir belge (mesleki tecrübe sürelerinde lisans mezuniyeti sonrasındaki hizmetler dikkate alınacaktır).

g) Genel şartların (e) bendinde belirtildiği üzere, güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini gösteren belge (Onaylı transkript, sertifika vb. belgeler).

h) Başvurulacak pozisyon için belirtilen Özel Şartlar’a ilişkin belge ve sertifikalar.

i) Öz geçmiş (Detaylı).

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim