Adalet Bakanlığına bağlı olan Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 2022 yılı Sözleşmeli Personel Alımı kontenjan sayısı ve şartlar belli oldu. Adalet Bakanlığından gelmiş olan duyuru ile farklı kadrolarda ve farklı ilanlar ile 5563 sözleşmeli personel alımı yapılacak. Adayların beklediği ilan için başvurular Mart ayında gerçekleştirilecek. Peki Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 personel alımı şartları nelerdir? İlan hakkında bilmeniz gereken herşeyi sizlerle paylaşıyoruz.

- Alım Yapılacak Pozisyonlar Hangileridir?

- CTE 2022 Yılı Personel Alımı Şartları Ne Olacak?

- Kadrosuna Göre Özel Başvuru Şartları Nedir?

- KPSS ve Yaş Şartı Esnetilecek Mi?

- Başvuru Süreci Ne Zaman Yapılacak?

CTE 2022 Yılı Personel Alımı Kadroları Hangileri?

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü İki Farklı İlan yayımladı. Bakanlığa bağlı olan CTE bünyesine toplamda 5563 kişilik kadro için iki farklı ilan ile farklı kadrolarda personel alacak. Bu kapsamda,

CTE 108 Sözleşmeli Pozisyon İçin Personel Kadroları:

CTE bünyesinde hizmet veren ceza infaz kurumlarında sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek üzere;

  • 51 psikolog,
  • 27 Öğretmen,
  • 22 Sosyal Çalışmacı,
  • 2 veteriner,
  • 1 mühendis (inşaat),
  • 1 mühendis (gıda),
  • 4 fizyoterapist,

CTE 5.455 Sözleşmeli (657 Sk. 4/B) Pozisyon İçin Personel Alımı Kadroları:

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4’üncü maddesinin (B) fıkrası, 2802 sayılı Hâkimler ve Savcılar Kanununun 114’üncü maddesi, Genel Kadro ve Usulü Hakkında 2 Nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 8 ve 11'inci maddeleri, 06.06.1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar ve Adalet Bakanlığı Memur Sınav, Atama ve Nakil Yönetmeliği hükümlerine göre;

  • 5.016 infaz ve koruma memuru ( gardiyan ),
  • 141 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi),
  • 66 hemşire,
  • 113 teknisyen,
  • 90 destek personeli (şoför),
  • 27 destek personeli (aşçı),
  • 2 destek personeli (kaloriferci)

kadrolarında personel alımı yapılacak.

CTE Personel Alımı Genel Şartlar Nedir?

CTE personel alımı başvurusu için genel olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve,

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- Kamu haklarından mahrum olmamak,

- Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

- Güvenlik Soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

- Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,

- 18 Yaşını Tamamlamış olmak,

Başvuru İçin ve Kadrosuna Göre Özel Başvuru Şartları Ne Olacak?

KPSS Şartı Nedir? Taban KPSS Puanı Kaç?

CTE personel alımı için adaylardan 2020 yılında yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSp3 puan türünden en az 70 puan almış olmak şartı aranacaktır. Atamalarda da Genellikle Taban 70 KPSS Puanı ile atamalar yapılıyor.

Kadrosuna Göre Yaş Şartı Nelerdir?

CTE Personel alımları için adaylardan 30 ve 35 yaş şartı aranacak. Adayların belirtilen pozisyona göre 30 veya 35 yaşını doldurmamış olmaları gerekmektedir.

30 Yaş Şartı Aranan Kadrolar ise, infaz ve koruma memuru ( Gardiyan )

35 Yaş Şartı Aranan Kadrolar İse: teknisyen, büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), destek personeli (aşçı, kaloriferci, şoför), psikolog, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, veteriner, mühendis (inşaat), mühendis (gıda), fizyoterapist,

CTE 5.455 Sözleşmeli Personel Alımı Şartları:

İnfaz ve Koruma Memuru Alımı Şartları:

Ceza ve Tevkifevleri genel Müdürlüğü personel alımına başvuru için, En az lise veya dengi okul mezunu olmak, Erkeklerde 170 cm. kadınlarda 160 cm. ‘den kısa boylu olmamak, Boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13’ten fazla, 17’den az olmamak gerekmektedir.

Büro Personeli (ceza infaz kurumu kâtipliği) Alımı Şartları:

Fakülte veya yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet meslek yüksekokulu veya meslek yüksekokullarının adalet, adalet ön lisans veya ceza infaz ve güvenlik hizmetleri programı, lise veya meslek liselerinin adalet alanı ve ilgili mevzuat uyarınca bunlara denkliği kabul edilen program veya alanları ile diğer lise ve dengi okulların bilgisayar veya bilişim teknolojileri alanlarından mezun olmak.

Sağlık Personeli Alımı Şartları:

CTE bünyesine alınarak Sağlık personeli alımları için Hemşirelik bölümü mezunu olmak, En az ön lisans mezunu olmak gereklidir.

Teknisyen ve Destek Personeli Alımı Şartları:

Söz konusu kadrolar için en az lise mezunu veya Meslek lisesi mezunu olmak gerekiyor. Öte yandan,

Teknisyen: Yerleştirileceği pozisyonun gerektirdiği teknik bilgiye sahip olmak.

Şoför: E sınıfı sürücü belgesine sahip olmak

Aşçı: En az lise veya dengi okul mezunu olup, halk eğitim müdürlükleri ile diğer resmî kurum veya kuruluşlarca düzenlenen kurslardan verilen Milli Eğitim Bakanlığının aşçılık mesleği için belirlediği kriterlere uygun aşçılık sertifikası, ustalık belgesi veya dengi sertifikaya sahip olmak.

Kaloriferci: Halk eğitim müdürlüklerinin veya diğer resmî kurum veya kuruluşların düzenlediği kurslardan mezun olmak veya ilgili branşta sertifika sahibi olmaları gerekmektedir.

108 Sözleşmeli Personel Alımı Şartları:

Ceza ve Tevkiefevleri Genel Müdürlüğü personel alımı yapılacak olan psikolog, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, veteriner, mühendis (inşaat), mühendis (gıda), fizyoterapist kadroları için,

Eğitim Şartı olarak Üniversitelerin psikolog, Öğretmen, Sosyal Çalışmacı, veteriner, mühendis (inşaat), mühendis (gıda), fizyoterapist lisans eğitimi veren bölümlerinden mezun olmak şartı aranacak.

KPSS Şartı Olarak ise 2020 yılında yapılan KPSS'den B Grubu puan türüne göre puan almış olmak şartı aranacak.

KPSS ve Yaş Şartı esnetilecek Mi?

Başvuru yapacak adayların merak ettiği bir diğer konu ise KPSS ve Yaş şartlarının ne olacağı oldu. Bu kapsamda adaylar şartların esnetilmesini bekliyor. Ancak bu yönde herhangi bir gelişme olmaması ile birlikte şartlarda herhangi bir esnetilme yapılması beklenmiyor

Başvuru Tarihi Belli Oldu!

Adalet Bakanlığı CTE sözleşmeli personel alımı başvuruları 1 Mart 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 17 Mart 2022 tarihine kadar başvuruların yapılmış olması gerekmektedir. Başvurular son başvuru günü 17:30 a kadar yapılacak. 

Başvuruda bulunmak isteyen adaylar Kamu Kariyer adresi olan "https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ " adresinden başvuru yapılacaktır.

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı 2022 Yılı 12.823 Personel Alımı! Kontenjan? Lise, Ön Lisans ve Lisans

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı 12 Bin 933 Kamu Personeli Alımı Başvuru Tarihi ve Kadrolar Belli Oldu!

İLGİLİ HABER: Adalet Bakanlığı ve CTE 12.823 Personel Alımı 2022 Ek1, Ek2, Ek3, Ek4, Ek5 Kılavuzları

İşin Olsa İnstagram >>> BURADA

İOS Uygulama İçin >>>> BURAYA

Android Uygulama için >>>> BURAYA

Editör: TE Bilisim