Çalışma Bakanlığı resmi İnternet adresi üzerinde yayımlanan ilana göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığına ( CSB ) bağlı olan Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü bünyesine 15 sözleşmeli personel alımı ilanı yayımladı. Yayımlanan ilana göre Bilişim Personeli Alımı yapılacak. Ayrıca Yüksek maaş imkanı sağlanacak. Ayrıca alım yapılacak personel adaylarından KPSS ve Yabancı Dil şartı aranmaktadır. Peki kimler başvuru yapabilecek? Alım yapılacak kadrolar nedir? Tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşıyoruz.

ALIM YAPILACAK KADROLAR:

KPSS PUANI OLAN VEYA OLMAYAN ADAYLAR BAŞVURU YAPABİLECEK?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü adaylardan KPSS şartı talep etmektedir. Bu kapsamda adayların 2020 yılında yapılan Lisans KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir. Aynı zamanda son 5 yıl içerisinden yapılan YDS den İngilizce dilinden puan almış olmak gereklidir.

Aynı zamanda KPSS puanı olmayan adayların puanı 70 olarak ele alınacak. Ancak değerlendirmede adayların YDS puanı Sıfır olarak kabul edilecektir.

BİLİŞİM PERSONELİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı için adayların öncelikle 657 sayılı devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmaları gereklidir. Bunun dışında Eğitim olarak bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak gereklidir.

ÖZEL ŞARTLAR NEDİR?

  • “Deneyim sahibi olmak” veya “tecrübe sahibi olmak” ibaresi geçen yerlerde, bahsi geçen konuda kamu veya özel bir kuruluşta maddede istenilen süreyle, eğer süre belirtilmemişse en az 1 (bir) yıl çalıştığını gösteren, çalışılan unvan ve çalışma konusunu içerir referans mektubu veya benzeri bir çalışma belgesinin ibrazı gereklidir.
  • Teknik dokümantasyon okuma ve yazışma yapabilecek derecede İngilizce bilmek,
  • Mesleki tecrübe sürelerinde, lisans mezuniyet sonrası süreler dikkate alınacaktır.
  • İstenilen sertifikalar sınavla alınmış olmalıdır.
  • Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise askerlik hizmetini yapmış veya ertelenmiş veya yedek sınıfına geçirilmiş olmak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu bulunmamak. (Başvuru sırasında beyan esas alınacaktır.)
  • Yapılacak inceleme ve soruşturma sonunda Bilişim Personeli olmalarına engel bir durumu bulunmamak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı için başvurular 02 Kasım 2020 tarihi ile başlayacak olup en geç 09 Kasım 2020 tarihine kadar yapılması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece (https://sinavbasvuru.tkgm.gov.tr/girisgecis.aspx?id=pdb) internet adresinden yapılacak ve istenilen belgeler taranılarak elektronik ortama aktarılacaktır.

BAŞVURU İÇİN İSTENEN BELGELER VE İLANIN TAM METNİ

DİĞER KAMU VE ÖZEL PERSONEL ALIMLARI BURADA

Editör: TE Bilisim