Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. Söz konusu ilana göre Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesine 13 kişilik kadro ile sözleşmeli bilişim personeli alımı gerçekleştirecek. Söz konusu ilana göre Bakanlık Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü bünyesinde istihdam edilmek üzere Bilişim personeli alacak.

Alım Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

  • 5 Kişi Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı ( .NET, Java, Mobil )
  • 7 Kişi Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Kişi Kıdemli İş Analisti Uzmanı,

Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nelerdir?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı adaylardan bazı nitelikler doğrultusunda genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Bu kapsamda yayımlanan ilana göre özel olarak ise, KPSS, YDS, Eğitim ve mesleki nitelikler aranacaktır.

Ayrıca, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Görevini yapmasına engel herhangi bir sorunu olmamak gibi niteliklerde aranacaktır.

Eğitim Şartı Nedir?

Lisans seviyesinde en az dört yıllık eğitim veren fakültelerin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak şartı aranacak.

KPSS ve YDS Şartı Nedir? KPSS Başvuru Yapılır mı?

KPSS şartı olmaksızın başvuru alınacaktır. Ancal her türlü adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı aranacaktır. Bu kapsamda,

KPSS puanı ile yapılacak başvurularda adayların 2020 yılında yapılan KPSS'den P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gereklidir. Değerlendirmelerde ise %70 KPSS ve %30 YDS puanı kullanılacaktır.

KPSS şartsız personel alımında ise adayların KPSS Puanı 70 olarak ele alınacak değerlendirmelerde %70 KPSS ve %0 YDS puanı hesaplanacaktır.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

İlan için personel alımı başvurusu 17 Ekim 2022 tarihi ile başlamış olup en geç 6 Kasım 2022 tarihine kadar gerçekleştirilmiş olması gereklidir. Başvurular sadece Bakanlığın kariyer adresi üzerinden online olarak yapılacaktır.

İLANIN TAM METNİ

Editör: TE Bilisim