Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ( BDDK ) personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere sözleşmeli olarak Bilişim personeli alımı ilanı yayımlandı.

Alımlar BDDK Veri ve Sİstem Yönetimi Daire Başkanlığında istihdam edilmek üüzere Sözlü sınav somnucuna göre Sözleşmeli 15 Bilişim Personeli alımı yapılacak.

Kontenjan Detayları Nelerdir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu personel alımı toplamda 15 kişilik kadro ile yapılacak. Buna göre;

  • 6 Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 6 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 2 Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı,

Başvuru İçi Adaylardan Aranan Şartlar Ne Olacak?

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Ayrca özel olarak ilgili alımların gerektirdiği niteliklere sahip olmak gereklidir.

Ortak olarak ise;

Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak gereklidir.

KPSS ve YDS şartı Aranacak!

Adayların 2021 veya 2022 yıllarında yapılan KPSS'den Lisans seviyesinde P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak gereklidir.

YDS Şartı ise son 5 yıl içerisinde yapılan İngilizce sınavından puan almış olmak şart aranacak.

KPSS'siz Başvuruda Alınacak!

Adaylar ilgili ilana KPSS puanı olmadan da başvuru yapabilecekler. Değerlendirmelerde KPSS ile yapılan başvurularda %70 KPSS ve %39 YDS olarak değerlendirilirken,

KPSS siz başvurularda ise KPSS puanı 70 olarak ele alınarak %70 KPSS ve %0 YDS puan olarak hesaplama yapılacak.

Başvurular ne Zaman Yapılacak?

BDDK personel alımı başvuruları ilanın yayım tarihi ile başlamış olup en geç 15 gün içerisinde başvuru alınacak. Başvurular Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr üzerinden gerçekleştirecek olup şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular ile yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

Başvuru Tarihleri: 10 - 26 Mart 2023