Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu sözleşmeli personel alımı ilanı yayımlandı. 10 Mart 2022 tarihli gelmiş olan personel alımı ilanına göre BDDK bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere 14 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacağını bildirdi. Adaylardan başvuru için KPSS ve YDS şartları aranacak olup öte yandan KPSS Puanı olmayanların başvurusu da geçerli olacak. peki başvuru şartları nelerdir?

Sözleşmeli Personel Alım Yapılacak Kadrolar Hangileridir?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu 14 kişilik kadro ile sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu kapsamda,

  • 4 Güvenlik Uzmanı,
  • 4 Sistem Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Sistem Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Ağ Uzmanı,
  • 2 Kıdemli Güvenlik Uzmanı,
  • 2 Ağ Uzmanı,

Genel Başvuru Şartları Açıklandı!

BDDK sözleşmeli bilişim personeli alımı için genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Öte yandan,

Kamu haklarından mahrum olamamak,

Üniversitelerin en az 4 yıllık eğitim veren fakültelerinin bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik ve elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş olmak,

Görevini devamlı yapmasına engel herhangi bir problemi olmamak,

Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,

gibi şartlar aranacaktır. Ayrıca özel şartlara ulaşmak için aşağıdaki başvuru kılavuzunu inceleyebilirsiniz.

KPSS Şartı nedir?

BDDK adaylardan KPSS Şartı talep edeceğini bildirdi. Öte yandan KPSS Şartı ile birlikte YDS şartı da aranacak. Bu kapsamda 2020 veya 2021 yıllarında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından P3 puan türünden en az 70 puan almış olmak, ve YDS için İngilizce dilinden puan almış olmak gereklidir.

Değerlendirmelerde KPSS Puanı %70 ve YDS Puanı %30 olarak ele alınacak.

Ancak KPSS Puanı olmayan adaylardan da başvuru alınacak. Ancak değerlendirmelerde KPSS Puanı %70 ve YDS Puanı %0 olarak ele alınacaktır.

Başvuru Süreci Ne Zaman Başlıyor!

BDDK Başvuruları 14 Mart 2022 tarihi ile başlayacak olup en geç 3 Nisan 2022 tarihine kadar başvuruların gerçekleştirilmiş olması gereklidir. Adaylar başvurularını sadece son başvuru günü en geç 23:59 a kadar başvurularını gerçekleştireceklerdir. Elektronik ortamda başvuru alınacak olup adaylar başvurularını Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden gerçekleştirecek olup şahsen veya posta yoluyla yapılan başvurular ile yukarıda belirtilen başvuru şartlarını taşımayan adayların başvuruları kabul edilmeyecektir.

BAŞVURU KILAVUZU