Üniversitelere personel alımı ilanları yayımlandı. 22 Kasım 2021 tarihi ile yayımlanmış olan personel alımı ilanına göre Balıkesir Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi 34 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar Lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden yapılacaktır. Ayrıca başvuru için adayların 2020 yılı KPSS'den B Grubuna göre puan şartını taşıyor olmaları gereklidir.

İki Üniversite 34 Personel Alımı İlanı Yayımladı!

Resmi gazete ilanlarına göre Kocaeli Üniversitesi 19 Personel Alımı ve Balıkesir Üniversitesi 15 personel alımı yapacak. İlanlara ilişkin detaylar haberimizin devamında.

Balıkesir Üniversitesi Personel Alımı Detayları:

Balıkesir Üniversitesi bünyesine 15 kişilik kadro ile sadece Erkek adaylar içerisinden, Sözleşmeli olarak Teknisyen, Koruma ve Güvenlik Görevlisi ve Destek Personeli ( Temizlik ) alımı yapacak. Bu yönde kontenjan dağılımı:

Kocaeli Üniversitesi Personel Alımı İlanı Detayları:

Üniversite giderleri özel bütçeden karşılanacak, Eczacı, Uçak Kontrol ve Bakım Makinisti, Sağlık Teknikeri, Büro Personeli ve Destek Personeli alımı yapılacak. Alımlar KPSS Puanı ile veya KPSS siz olarak yapılacak olup ilgili kontenjanlarda toplamda 19 personel alımı yapacak. İşte Kontenjan Dağılımı:

Üniversite Personel Alımı Başvuru Şartları Nedir?

İki üniversiteye personel alımı için adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Buna göre " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak" şartları aranacak.

KPSS Şartı Nedir?

İlgili alımlar için Eczacı ve Uçak Kontrol ve Bakım Makinisti kadroları için KPSS şartı aranmayacak. Sözlü sınav ile değerlendirme yapılacak.

Diğer personel kadroları için 2020 yılında yapılan KPSS'den Lise için P94, Ön Lisans için P93 ve Lisans için P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak şartı aranacaktır.

Başvurular Başladı!

Balıkesir ve Kocaeli Üniversitesi 34 personel Alımı için adaylar başvurularına ilanın yayım tarihi olan 22 Kasım 2021 tarihi ile başladılar. En geç 6 Aralık 2021 tarihine kadar başvuru alınacak olup adaylar başvurularını istenen belgeler ile gerçekleştirecekler. Başvuru detayları ve diğer bilgiler için aşağıdaki ilanların tam metinlerini inceleyebilirsiniz.

Balıkesir Üniversitesi Personel Alımı Detayları

Kocaeli Üniversitesi Personel Alımı Detayları

Editör: TE Bilisim