Bakanlık memur alımı ilanı yayımladı. Kasım ayının son haftası itibari ile yayımlanmış olan memur alımı ilanına göre Dışişleri Bakanlığı bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere Sözleşmeli memur alımı yapacağını bildirdi. Alımlar Dışişleri Bakanlığının Rotterdam Başkonsolosluğuna alım yapılacak. 1 Kişilik sözleşmeli personel kadrosuna Sekreter Alımı yapılacak.

Sözleşmeli Memur Alımı En Az Lise ve 46 Yaş Şartı İle Yapılacak!

Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanmış olan Sözleşmeli Memur Alımı ilanı ile En az lise veya dengi okulları ile bu okullarla eşdeğer olduğu Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olmak ve  Sınav tarihi itibarıyla 46 yaşından gün almamış olmak şartı aranacaktır.

Genel olarak ise adaylardan, Askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Çok iyi derecede İngilizce, Hollandaca ve Türkçe biliyor olmak, bilgisayar kullanabiliyor olmak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak şartları aranacak.

Başvurular İnternet'ten yapılacak!

Sözleşmeli memur alımı başvuruları sadece kariyer kapısı üzerinden Elektronik ortamdan yapılacak. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvurularına 21 Kasım 2021 tarihi saat 10:00 itibari ile başlayacak ve en geç 6 Aralık 2021 tarihine kadar başvurular yapılacak. 

Elektronik Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr

Sınavlar Yurtdışında Yapılacak!

Adayların en çok merak ettiği konulardan biriside sınavların nerede yapılacağı oldu. Bu yönde Bakanlık yayımladığı Önemli Not duyurusunda; Sınav, Rotterdam / Hollanda’da düzenlenecek olup adayların pasaport, vize ve seyahat işlemleri tamamen kendi sorumluluklarında olacaktır şeklinde açıklama yapıldı.

Editör: TE Bilisim