Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu personel alımı yapacak. Geçtiğimiz günlerde yayımlanmış olan Sözleşmeli Personel Alımı ilanına göre farklı kadrolarda KPSS Puanı ile veya KPSS siz Personel Alımı yapılacak. Başvuru süreci önümüzdeki günlerde başlayacak. Peki adaylardan aranacak başvuru şartları nelerdir? Adaylardan istenecek belgeler nelerdir? tüm detayları İşin Olsa ekibi olarak sizlerle paylaşacağız.

15 SÖZLEŞMELİ KAMU PERSONELİ ALINACAK!

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu ( AYK ) bünyesine 15 kişilik boş kadro ile sözleşmeli personel alımı yapılacak. Bu kapsamda alımlar Tashihçi, Mütercim Tercüman, Dizgi Operatörü, Programcı ve Büro Memuru Alımı yapılacak.

Buna göre, Tashihçi kadrosunda ( Arapça 2, İngilizce 1, Rusça 1, Farsça ) farklı dillerden 5 kişi alınacak. Mütercim Tercüman 1, Dizgi Operatörü 2, Büro Memuru 2, Programcı 5 olmak üzere toplamda 15 sözleşmeli Kamu Personeli Alımı yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLECEK?

AYK Personel alımı ilanına başvuru yapacak adaylardan genel ve özel nitelikler talep edilecek. Bu kapsamda Genel Olarak 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler aranacak. Özel olarak ise, Eğitim, KPSS ve Herhangi bir sosyal güvenlik kurumunda yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak şartı aranacak.

KPSS Detayı Nedir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı AYK 15 Personel alımı için Tashihçi kadrosunda KPSS şartı aramayacak. Ancak Mütercim-Tercüman, Büro Personeli (1), Büro Personeli (2), Programcı pozisyonlarına başvuracaklar için lisans düzeyinde 2020 KPSS (B) grubu sınavına girmiş olmak. Sıralamada 2020 KPSSP3 puanı esas alınacaktır.

Eğitim Şartı nedir?

BAŞVURU BELGELERİ NELERDİR?

a) Fotoğraflı başvuru formu (eksiksiz doldurulacak),

b) Başvurduğu pozisyona ilişkin diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi (pdf.)

c) Aranan niteliklerde yabancı dil şartı bulunan sözleşmeli personel pozisyonları için son beş yıl içinde alınmış YDS veya dengi yabancı dil sınav sonuç belgesi,

ç) T.C. kimlik kartı/Nüfus Cüzdanı fotokopisi,

d) Aranan niteliklerde deneyim şartı bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına başvuran adayların e- devletten alacakları meslek kodlarını gösteren barkod ve doğrulama kodu bulunan SGK hizmet döküm belgesi veya çalışmış olduğu kurum veya kurumlardan alacağı çalışılan sürelerin ve yürütülen görevin açıkça belirtildiği yazı.

e) 2020 KPSS (B) grubu sınav sonuç belgesi, (Lisans, ön lisans için)

f) Programcı, Mütercim-Tercüman ile Tashihçi pozisyonuna başvuran adayların özgeçmiş belgesi,

g) Son altı ay içerisinde alınmış adli sicil belgesi (e-devlet üzerinden alınabilir.)

ğ) Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin bulunmadığını gösteren askerlik durum belgesi. (e-devlet üzerinden alınabilir.)

h) Çalışmaya engel halinin bulunmadığına ilişkin sağlık beyanı,

BAŞVURULAR NE ZAMAN YAPILACAK?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu sözleşmeli personel alımı başvuruları Sokağa çıkma yasağının bitmesi ile birlikte 17 Mayıs 2021 tarihinde başlayacak olup en geç 21 Mayıs 2021 tarihine kadar devam edecektir. Adaylar başvurularını sadece basvuru.ayk.gov.tr internet adresi üzerinden alınacaktır. Postayla veya elden yapılan başvurular, eksik belgesi olan başvurular ve başvuru tarihinden sonra yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU KILAVUZU

Editör: TE Bilisim