Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı memur alımı ilam detayları belli oldu. ÖSYM tarafından yapılan açıklanaya göre KPSS 2022/4 kapsamında olmak üzere 755 kişilik boş kadro ile memur alımı yapılacak. Söz konusu ilana göre Alımlar farklı kadrolarda yapılacak olup Sadece Ön Lisans mezunu olan adaylar başvuruda bulunabilecekler. Peki Ön Lisans Mezunu hangi kadrolarda personel alımı yapılacak? Ön Lisans Mezun Nitelik kodları haberimizdedir.

755 Memur Alımı KPSS Detayı ve Kontenjan Dağılımı:

ÖSYM üzerinde 4 Mart 2022 tarihi ile beklenmeyen bir şekilde ilan yayımlanarak adaylara süpriz olarak paylaşıldı. Bu kapsamda Koruma ve Güvenlik Görevlisi ile Destek personeli kontenjanlarında personel alımı yapılacak. Erkek ve Kadın adayların tercih edebileceği kadrolar şöyledir.

588 Destek Personeli olmak üzere  (263 Çocuk Bakıcısı,136 Engelli Bakıcısı, 115 Hasta ve Yaşlı Bakıcısı, 23 Temizlik Personeli ) ve 143 Koruma ve Güvenlik görevlisi olmak üzere toplamda 755 personel alımı yapılacak.

Aynı zamanda  başvuru yapapacak adayların 2020 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından KPSSP93 puan türünden puan almış olmak gereklidir.

Başvuru Genel Şartları Nelerdir?

ÖSYM tercih kılavuzuna başvuru için öncelikle 657 Sayılı Devlet memurları kanunum 48. maddesindeki nitelikler sağlanıyor olması gereklidir. Bunun dışında adaylardan, 

18 yaşını tamamlamış olmak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak gibi genel şartlar aranacak.

Öte yandan ÖSYM tarafında yayınlanmış olan tercih kılavuzundaki nitelik kodlarına uygun olmak şartı aranacak.

Nitelik Koduna Göre Aranan Özel Nitelikler Hangileridir?

3001 Nitelik Kodu: Herhangi bir önlisans programından mezun olmak.

3005 Nitelik Kodu: Acil Bakım Teknikerliği, Acil Yardım Teknikerliği, Ambulans ve Acil Bakım Teknikerliği, Paramedik, Acil Yardım, Ambulans ve Acil Bakım, İlk ve Acil Yardım önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3015 Nitelik Kodu: Evde Hasta Bakımı önlisans programından mezun olmak. 

3020 Nitelik Kodu: Yaşlı Bakım Hizmetleri, Yaşlı Bakımı, Yaşlı Hizmetleri Bakımı önlisans programlarının birinden mezun olmak.

3046 Nitelik Kodu: Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon önlisans programından mezun olmak.

3385 Nitelik Kodu: Çocuk Gelişimi, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi önlisans programlarının birinden mezun olmak. 

3516 Nitelik Kodu: Çocuk Koruma ve Bakım Hizmetleri önlisans programından mezun olmak

Memur Alımı Tercihleri Nasıl Yapıalcak?

İlgili tercih kılavuzları 4 mart 2022 tarihi ile yayımlanıp süreç başladı. En geç 10 Mart 2022 tarihine kadar devam edecek. tercihler sadece ÖSYM başvuru sistemi üzerinden yapılacaktır.

TERCİH KILAVUZLARI BURADA

Editör: TE Bilisim